Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo werkt Streep-je-Slank

streep-je-slank-schommel.jpg

Streep-je-Slank is de verantwoorde en eenvoudige methode van Margriet om af te vallen én op gewicht te blijven. Voor alles wat je eet en drinkt, streep je vakjes weg. Hierdoor krijg je ook inzicht in je eigen eetpatroon, waardoor je makkelijker gezondere keuzes kunt gaan maken.

Het grootste voordeel van Streep-je-Slank is dat je normaal kunt blijven eten. Niks is verboden en je zit niet vast aan saaie shakes of repen. Huisgenoten kunnen gewoon mee-eten, eventueel met een aangepaste portie. En als je je streefgewicht eenmaal hebt bereikt, heb je geen last van het beruchte jojo-effect.

Zo werkt het

Print het schema met de vakjes uit. Voor alles wat je eet en drinkt, streep je vakjes weg. Wil je afvallen? Dan heb je per dag de beschikking over 130 vakjes (1300 calorieën). Wil je op gewicht blijven? Dan kun je elke dag 150 vakjes opmaken (1500 calorieën).

10 Kcal = 1 vakje

15 Kcal = 2 vakjes

100 Kcal = 10 vakjes

Hoeveel vakjes elk voedingsmiddel telt, kun je vinden in de Streep-je-Slank calculator. Hiermee kun je ook het aantal calorieën in vakjes omrekenen. Zo is één volkoren boterham 8 vakjes (80 calorieën) en één keer kaasbeleg 10 vakjes (100 calorieën).

Alles wat je nodig hebt

Streep-je-Slank is gebaseerd op de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Als je je aan de aanbevolen hoeveelheden en adviezen houdt, krijg je alle belangrijke voedingsstoffen binnen en kun je op een verantwoorde, gezonde manier overtollige kilo’s verliezen, zonder bang te hoeven zijn dat je daarna weer aankomt.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk alvast een paar voorbeelden van lekkere Streep-je-Slank dagmenu’s!

Lees ook > Voordat je met Streep-je-Slank begint

Ook interessant