Nieuws

Zó voorkom je bevroren autoruiten (en dit moet je vooral niet doen)

bevroren-autoruiten.jpg

Er zijn maar weinig dingen die zó irritant zijn als bevroren autoruiten. Zeker als je er ’s ochtends vroeger uit moet om alles op tijd ontdooid te krijgen. Hoe voorkom je dat je ’s ochtends vroeg met een krabber in de weer moet? En wat moet je vooral níét doen?

Het beste is natuurlijk om je auto in de winter binnen te zetten, maar helaas heeft niet iedereen die luxe. Daarom hier een paar handig tips.

Wat je vooral wél moet doen

Speciaal scherm of stuk karton

Het is een open deur, maar deze tip werkt toch echt het best. Zorg ervoor dat je de avond van tevoren een scherm of een stuk karton tussen voorruit en ruitenwissers klemt. Wanneer je de volgende ochtend in je auto stapt, zijn je ruiten niet bevroren. Ook fijn: dit trucje voorkomt dat je ruitenwissers vastvriezen aan de voorruit.

Zet je airco aan

Het is geen fijn vooruitzicht met dit koude weer, maar zet je airco aan zodat je ramen aan de binnenkant wazig worden. Het gaat sneller als je je ruiten van tevoren inwrijft met schoonmaakmiddel of shampoo, maar wees er zuinig mee. Je wilt immers niet dat je zicht op de weg onscherp wordt.

Wat je vooral níét moet doen

Ruiten insmeren

Je ruiten insmeren met vaseline of een halve aardappel? Dit zijn tips uit grootmoeders tijd en ze werken niet. Je kunt ze dus maar beter vergeten. Je ruiten worden er alleen maar vies van en je zicht op de weg raakt vertroebeld.

Warm water op je voorruit

Als je ruiten alsnog zijn bevroren, dan zit er maar één ding op: krabben. Probeer het proces niet te versnellen door een emmer warm water over je voorruit te gooien, want zo loop je de kans dat de ruit barst.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Flair.be
Foto | iStock

Ook interessant