Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó verdubbel je je vakantiedagen in 2019

strandvakantie-of-actieve-reis-dit-is-de-beste-vorm-van-vakantievieren.jpg

Kun je tijdens de regenachtige herfstdagen wel een zonnig vooruitzicht gebruiken? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Met wat puzzel- en rekenwerk kun je ervoor zorgen dat je volgend jaar maar liefst 55 vakantiedagen krijgt!

Dit betekent dat je in 2019 bijna twee keer zo lang op vakantie kunt gaan. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je vakantiedagen slim inplannen.

55 vakantiedagen

De gemiddelde Nederlander heeft 25 vakantiedagen. Maar wie de jaarkalender van 2019 erbij pakt, kan in principe 55 dagen op vakantie, met weekend- en feestdagen erbij. Zorg ervoor dat je op de volgende dagen vrij vraagt:

Januari

In januari kun je het beste 2, 3 en 4 januari vrij vragen. Nieuwjaarsdag (1 januari) valt op een dinsdag, wat betekent dat je hierna bijna de hele eerste week van januari vrij bent. Geen slecht begin van het nieuwe jaar, toch?

April

Deze maand barst van de feestdagen, wat betekent dat je lekker veel vrij bent. Tweede Paasdag valt op maandag 22 april; als je hier de vier dagen van dinsdag 23 tot 26 april bij vrij neemt, dan heb je dankzij het weekend ervoor en erna maar liefst negen dagen vrij. En als Goede Vrijdag (19 april) op je werk ook een vrije dag is, dan kun je zelfs zestien dagen vrij krijgen door de vier dagen hiervóór ook vrij te nemen.

Mei en juni

Op donderdag 30 mei is het Hemelvaartsdag, dus door de 31ste vrij te vragen, heb je een extra lang weekend. In juni kun je het zelfde trucje herhalen door gebruik te maken van het pinksterweekend. Tweede Pinksterdag valt op een maandag, dus door de vier dagen erna vrij te nemen, heb je bijna anderhalve week vrij. En het kost je slechts vier vakantiedagen!

December

Ook rond kerst kun je extra vrije dagen krijgen. In 2019 valt kerst namelijk op een woensdag en een donderdag. Door 23, 24, 27 en eventueel ook 30 en 31 december op te nemen, heb je bijna twee weken kerstvakantie!

Wees er snel bij

Als je je vakantiedagen wilt verdubbelen, moet je er wel snel bij zijn. Bij de meeste werkgevers geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. De kans is groot dat je collega’s op dezelfde vragen vrij willen nemen, dus probeer ze voor te zijn. Nadat je je aanvraag hebt ingediend, heeft je werkgever officieel twee weken de tijd om je vakantieaanvraag te weigeren. Gebeurt dit niet? Dan mag je in de aangevraagde periode gewoon op vakantie.

Bron | AD |
Foto | iStock |

 

Ook interessant