Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo overleven je panty’s de komende wintermaanden

pantys.jpg

Hoe jammer we het ook vinden, het blote-benenseizoen is nu toch écht voorbij. De panty’s kunnen weer uit de kast en dat betekent dat we ons weer zorgen moeten gaan maken om ladders en gaatjes.

Om te voorkomen dat je straks om de haverklap een nieuwe panty moet kopen, heeft Veronique Matthys (de panty-expert van Veritas) een aantal handige tips voor je.

1. Kies slim

Het voorkomen van gaten en ladders begint volgens Matthys al in de winkel. ‘Hoe lichter de kleur van de panty is, hoe fragieler die is,’ zo waarschuwt ze. Je kunt dan ook het beste voor een zo donker mogelijke panty gaan, die niet al te dun aanvoelt.

2. Maatje groter

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je panty zo groot is, dat hij rimpelig om je benen hangt, maar je kunt best voor één maatje groter gaan dan wat je gewend bent. Hoe strakker de panty namelijk zit, hoe groter de kans op ladders en gaatjes is. Huidkleurige panty’s zijn een uitzondering: als je daar een maat te groot van koopt, zitten ze vaak niet meer mooi.

3. Niet trekken, maar rollen

De meeste ladders ontstaan tijdens het aantrekken. Zorg er daarom voor dat je je panty zo voorzichtig mogelijk aantrekt. ‘In plaats van de panty omhoog te trekken, kun je hem beter oprollen. Plaats je duimen in de teen van je panty en trek hem voorzichtig om je voet, tot je tenen en hiel goed zitten. Rol je panty vervolgens beetje bij beetje omhoog totdat hij goed zit,’ aldus Matthys.

4. Sieraden en lange nagels

Draag jij meestal ringen? Doe ze dan, voordat je de panty aantrekt, even af. En als je echt heel lange nagels hebt, doe je er goed aan om een handschoen aan te trekken. Zo verklein je de kans op een ladder of gaatje aanzienlijk.

5. Nagellak en haarlak

Als je onverhoopt toch een gaatje hebt gemaakt, is doorzichtige nagellak óf haarlak je beste vriend. Breng een likje of een spuitje aan en het gaatje wordt waarschijnlijk niet groter.

6. Op de juiste manier wassen

Het is misschien een enigszins tijdrovend klusje, maar je kunt je panty’s het beste met de hand wassen. Zo weet je zeker dat ze langer mooi blijven. Mocht je daar geen tijd voor hebben, dan kun je er altijd nog voor kiezen om de panty te plooien en in een waszakje te stoppen. Laat de panty na het wassen aan de lucht drogen om ervoor te zorgen dat de vorm behouden blijft.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HLN.be
Foto | iStock

Ook interessant