Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo ontdek je snel of een online aanbieding wel écht zo’n koopje is

vrouw-laptop.jpg

Een mega-tv van 2799 euro voor slechts de helft van de prijs, een glazenset van  54,99 voor maar € 32,94. Webshops verleiden ons met heel wat megadeals. Maar zijn die niet te mooi om waar te zijn? Een Belgische krant ontdekte een slim trucje om daarachter te komen! 

De slimme tip: type ‘cache’  voor de url van het product dat in de aanbieding is en druk op ‘enter’. Volgens Het Nieuwblad ga je dan terug naar dezelfde pagina, maar dan van een paar dagen geleden. Het is een momentopname die door Google is opgeslagen in het tijdelijke geheugen (‘cache’). Voorbeeld:

Soms helemaal geen korting

Door terug te gaan naar dezelfde pagina van enkele dagen geleden kun je zien wat het product eerst kostte. Zo weet je meteen of die geweldige deal ook echt zo’n koopje is. Vaak blijkt dit helemaal niet het geval. De Belgische krant testte een aantal aanbiedingen en ontdekte dat de kortingen vaak veel kleiner zijn dan wordt beweerd. Soms is een product zelfs helemaal niet afgeprijsd. In elk geval niet ten opzichte van een paar dagen geleden. Mogelijk was het product wel duurder toen het net op de markt kwam en hanteren de verkopers deze oorspronkelijke prijs.

Van producten die nieuw zijn in het assortiment en meteen worden ‘afgeprijsd’ kun je overigens niet altijd checken of de aanbieding klopt. Deze zijn vaak nog niet opgeslagen in het cache-geheugen.

Lees ook

Bekijk ook

Dokter Rutger over vitamine D.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op Margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant