Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo kun je vannacht de meeste vallende sterren zien

vallendesterren.jpg

Deze week zijn er extreem veel vallende sterren te zien, met vanavond als piek. Margriet zocht voor je uit hoe en wanneer je het best een wens kunt doen!

De aarde zweeft deze week door een zwerm van stof en steen van kometen, meldt de NOS. Als die door de dampkring gaan, verbranden ze en zien wij vallende sterren. Deze week, met vandaag als hoogtepunt, kunnen we er daar extreem veel van zien.

‘Bijna elke minuut wel een vallende ster te zien’

Volgens de NOS bereikt de sterrenregen vanavond om 19.00 uur zijn hoogtepunt, maar dan valt er natuurlijk nog weinig te zien. Gelukkig valt er daarna nog genoeg te wensen; na 01.35 uur, als de maan ondergaat, heb je al beter zicht, maar het állerbeste moment om naar vallende sterren te kijken, is rond 03.30 uur. Volgens weerman Marco Verhoef zijn de weergoden ons dan gunstig gezind en is er een grote kans op helder weer. “Je kunt dan bijna elke minuut wel een vallende ster zien.”

Maar één wens

Voor de grootste vangst kun je het best naar het noordoosten kijken, een flink eind boven de horizon. Gebruik geen verrekijker, dan mis je het totaaloverzicht, en hoe minder stadslicht, hoe beter je zicht natuurlijk. Maar hoeveel sterren je ook ziet vallen, je mag nog steeds maar één wens doen…

De NOS legt het nog een keer uit:

Ook interessant