Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zó kun je in je huis blijven wonen en er tóch geld uit halen…

abn-amro-header-boven.jpg

In 1996 kregen Marleen en haar vriendin Rinie de kans om hun huis in Leiderdorp te kopen. Die kans grepen ze. Een slimme zet, want er zit inmiddels aardig wat overwaarde in het huis. Geld dat lange tijd vastzat in de bakstenen van de woning.

Margriet samen met ABN Amro

“We wonen al een hele tijd in dit heerlijke huis. De drie kinderen groeiden hier op, dus er zitten veel herinneringen in de woning. Maar sentimentele waarde is niet de reden dat we hier willen blijven. We hebben fijne buren en een zonnige tuin. Dat ruil je toch niet in?

Aanpassingen lopen in de kosten

Ik ben niet zo goed ter been. Om ervoor te zorgen dat we zo lang mogelijk zelfstandig van dit huis kunnen genieten, moeten er dus wat aanpassingen aan het huis gedaan worden. Een traplift bijvoorbeeld. Bovendien kan het huis een lik verf gebruiken en willen we graag een nieuwe badkamer en keuken. Maar al die aanpassingen lopen aardig in de kosten.

Plezier uit de overwaarde halen

Ik hoorde van een zwager dat het mogelijk is om een deel van de overwaarde in je woning te benutten zonder je huis te verkopen. Daar hadden Rinie en ik wel oren naar. Bij de bank kregen we uitleg over de Overwaarde Hypotheek. Het is voor ons een mooie manier om plezier uit een deel van de overwaarde van ons huis te halen, zonder dat onze maandlasten stijgen. De rente over het opgenomen bedrag wordt namelijk maandelijks bij de hypotheekschuld geschreven.

Woongenot verbeteren

Er blijft bij verkoop van het huis een lager bedrag over, maar het is wel zo fijn dat we zelf nog wat leuke dingen van het geld in onze stenen kunnen doen. We zien de overwaarde als iets dat we kunnen gebruiken om ons woongenot te verbeteren. Het biedt ons de mogelijkheid om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.”

Let op! Geld lenen kost geld.

 

Ook interessant