Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo dol zijn Nederlanders op kerstkaarten

nederlanders-kerstkaarten-greetz.jpg

We sturen onze dierbaren bijna dagelijks wel een berichtje, of dat nu per sms, WhatsApp of Facebook is. Maar hoe vaak sturen we elkaar eigenlijk nog een brief? Of een kaartje? De oogst is mager, tenzij je naar de hoeveelheid jaarlijkse kerstkaarten kijkt.

Uit onderzoek van kaartjesservice Greetz blijkt dat er in de decembermaand nog een hele hoop kaarten worden verstuurd. Zo zouden jaarlijks meer dan honderd miljoen kerstkaarten hun weg vinden in Nederland. Die kaarten maken we ook graag zelf en geven we iets persoonlijks mee: twee op de drie worden voorzien van een eigen foto.

Attente mannen

Je zou misschien denken dat het versturen van kerstkaartjes een echt vrouwending is, maar dat blijkt te verschuiven. Steeds meer mannen versturen kerstkaarten. Werd in 2015 nog 20 procent van de kerstkaarten door mannen verstuurd (en dus 80 procent door vrouwen), vorig jaar was dat aantal gestegen naar 26 procent. De heren winnen langzaam maar zeker terrein.

Nog meer leuke weetjes over kerstkaarten

Uit het onderzoek kwam meer naar voren dan de verdeling tussen mannen en vrouwen die kaartjes versturen, Greetz ontdekte een aantal ander interessante dingen. Wist je bijvoorbeeld dat…

  • … rode enveloppen voor kerst het populairst zijn?
  • … de meeste kaarten tussen 21.00 en 22.00 uur worden gemaakt?
  • … één op de twee verzenders de kerstkaarten als pakketje bij zichzelf laat bezorgen om ze vervolgens uit te delen aan familie en vrienden?
  • … de inwoners van Purmerend gemiddeld de meeste kerstkaartjes ontvingen vergeleken met de inwoners van alle andere steden en dorpen in Nederland?

Bron | greetz.nl
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant