Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zo blijft je valentijnsboeket langer vers

valentijnsboeket-langer-vers.jpg

Ben je door je partner verrast met een prachtig valentijnsboeket? Van zo’n lief gebaar fleur je niet alleen zelf helemaal op, je hele huis krijgt iets extra’s van zo’n bos verse bloemen. En daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten.

Het is iets waar we allemaal blij van worden: een mooie bos bloemen op tafel. Helemaal als je dat prachtige boeket niet zelf hebt gekocht maar van je geliefde cadeau hebt gekregen. Zo’n bijzonder moment wil je koesteren, liefst zo lang mogelijk. Deze – soms onverwachte – tips zorgen dat je frisse valentijnsboeket er nog dagen stralend bij staat. We geven ze je met liefde.

Scheutje frisdrank

Bij een bos bloemen krijg je vaak een zakje snijbloemenvoeding. Maar als dat er niet bij zit, is frisdrank een goed alternatief. Voeg een scheutje cola toe aan het water en de bloemen blijven langer vers. Vermijd light-frisdranken: het zijn juist de suikers en zuren die voordelen bieden voor je valentijnsboeket. Geen frisdrank in huis? Je kunt ook twee theelepels ciderazijn en twee theelepels suiker aan het water toevoegen.

Geen bladeren in het water

Als je de stelen van de bloemen schuin afsnijdt, is het verstandig om ook meteen de bladeren eraf te halen. Want als die in het water hangen, hebben bacteriën meer kans om zich te verspreiden: ze vermeerderen zich gemakkelijker op het groen. Dit kan ervoor zorgen dat je boeket minder lang meegaat.

Bloemen houden van schoon

Je zou misschien denken dat je maar één keer water in de vaas hoeft te doen en ‘m daarna af en toe kunt bijvullen, maar dat is geen goed idee. Bloemen houden van vers en schoon water; daar leven ze langer op. Niet geheel onbelangrijk, dus, het regelmatig omspoelen en opnieuw vullen van de vaas.

Bleek als wondermiddel

Een kwart theelepel bleek kan wonderen doen voor de versheid van je bloemen. Het is maar een heel klein beetje, maar als je een pietsje bleek in de vaas doet, blijft het water mooi helder en schoon. En dat kan helpen bacteriën op afstand te houden.

Bronnen | roomed.nl, lifehacking.nl
Beeld | iStock

Ook leuk en interessant om te lezen

Bekijk ook

Beauty by Carmen. In deze video laat Carmen Zomers zien hoe je glitternagellak zo aanbrengt dat je ‘m straks ook weer gemakkelijk verwijdert:

De beste tips gratis ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor de Margriet nieuwsbrief.

Ook interessant