Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zien: reclame van Disney waarin baby-eend zijn idool Donald Duck ontmoet

disney-reclame-eendje-donald-duck.jpg

Kerst mag dan voorbij zijn, deze reclame voor attractiepark Disneyland Parijs die op Eerste Kerstdag werd gepubliceerd, willen we je niet onthouden. In de commercial zien we een baby-eend die zijn idool Donald Duck ontmoet. Schattig, lief en zoeter dan zoet.

In de televisiereclame voor het attractiepark zien we een eendenfamilie wandelen. Achteraan loopt een baby-eend die wordt afgeleid door een vlinder. Als de vlinder landt op een klassiek exemplaar van het tijdschrift Walt Disney Stories in het gras, bekijkt het eendje de strip met Donald Duck met grote interesse. Het dier doet de poses van Donald na. Wanneer een flinke regenstorm zijn intrede doet, vertrekt de eendenfamilie en moet het beestje noodgedwongen zijn stripboek achterlaten. Dat doet hij met tegenzin.

Een hug van Donald Duck

Nadat de eenden een nieuw thuis hebben gevonden, laat de zon zich weer zien. Het kleine eendje loopt langzaam weg van de familie met zijn hoofd naar beneden, totdat het beestje wordt afgeleid door een grote schaduw. Het diertje kijkt op en ziet zijn held Donald Duck staan. De ontmoeting is zoeter dan zoet en de twee gevederde dieren omarmen elkaar. De commercial eindigt met de hele eendenfamilie die naar Donald toe rent terwijl de kijker Disneyland Parijs – het blijft immers een reclame – te zien krijgt. Het kasteel van Doornroosje en uiteindelijk de blauwe lucht komen in beeld. De commercial sluit af met de slogan van het pretpark: ‘De plek waar magie tot leven komt.’

Een klassieke tranentrekker

Bekijk de reclame, die absoluut behoort tot de klassieke categorie ‘tranentrekkers’, hieronder. Houd de tissues maar in de aanslag.

Bronnen | Disneyland Paris, lindanieuws.nl
Foto | Screenshot YouTube-kanaal Disneyland Paris

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant