Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zien: babykangoeroe wordt gered uit buidel van overleden moeder

babykangoeroe.jpg

In het Australische Adelaide is een babykangoeroe uit de buidel van zijn overleden moeder gered. Het diertje leeft nog dankzij de oplettendheid van twee vrouwen.

De 32-jarige Lauren Wagner en haar vriendin Sarah Raggamuffin waren met de auto op weg naar huis, toen ze langs de kant van de Seaview Road een kangoeroe zagen liggen die was aangereden door een auto, zo bericht de Daily Mail.

‘Soort huilgeluidje’

Wagner dacht dat ze het dier zag bewegen, besloot te keren en terug te rijden. Eenmaal bij het dier aangekomen, zag de vrouw dat er twee pootjes uit de buidel van de kangoeroe staken. “Het diertje maakte een soort huilgeluidje toen ik het probeerde beet te pakken. Ik moest voorzichtig te werk gaan, omdat het behoorlijk strak ingepakt was,” zo vertelt de vrouw aan The Advertiser.

De twee vrouwen brachten het jonge dier – dat de naam Jannick kreeg – naar fauna-reddingswerker Sibylle Kaufmann in Happy Valley. De zeven maanden oude kangoeroe doet het volgens haar goed.

Speciale buidel

Het diertje verblijft inmiddels in een instelling in Strathalbyn, die zich specialiseert in het verzorgen van kangoeroes. Daar wordt het jonkie warm gehouden door een speciale buidel, dicht in de buurt van andere kangoeroes.

Bekijk hieronder de video van de reddingsactie die Lauren Wagner op haar Facebookpagina geplaatst heeft.

Bronnen | dailymail.co.uk, adelaidenow.com.au
Foto | Screenshot uit video Lauren Wagner

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant