Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kijkers zijn stil van ‘Five Days Inside’-aflevering over ziekte van Huntington

kijkers-zijn-stil-van-five-days-inside-aflevering-over-ziekte-van-huntington.jpg

Als je ziet wat de ziekte van Huntington met een mens doet… dan waardeer je je leven meer. Dan word je er stil van. En dan stromen de tranen misschien over je wangen.

Dat ervoeren kijkers van Five Days Inside dinsdagavond.

Ziekte van Huntington

In deze aflevering verbleef Natasja Froger vijf nachten in De Kloosterhoeve in Raamsdonksveer. Dit is een centrum voor mensen die lijden aan de ziekte van Huntington, een ongeneeslijke hersenaandoening waardoor je de controle over je bewegingen verliest. Ook prikkelbaarheid, depressieve klachten en een achteruitgaand geheugen zijn belangrijke verschijnselen. Natasja sprak met patiënten én de verpleging. En dat leverde hartverscheurende tv op.

Stil van

‘Met tranen naar deze aflevering zitten kijken’ en ‘Stil van’, klinkt het op Twitter. Een andere kijker: ‘Nu ik dit zie, met onder anderen een jonge vader van twee prachtige kindjes met deze verschrikkelijke ziekte, besef ik me meer hoe gezegend ik ben dat ik gezond ben.’ Een ander heeft zelfs nog niet dúrven kijken, omdat het zo confronterend is. ‘Mijn man van 47 jaar heeft Huntington.’

Je kunt de Five Days Inside-aflevering hier terugkijken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Twitter
Beeld | ANP

Ook interessant