Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Ziekenhuizen scherpen coronamaatregelen weer aan door stijging besmettingen

ziekenhuizen-scherpen-coronamaatregelen-aan.jpg

Het aantal coronabesmettingen stijgt. Daarom scherpen meerdere ziekenhuizen per direct hun coronamaatregelen weer aan, voor medewerkers én bezoekers.

Houd daar dus rekening mee, als je binnenkort in het ziekenhuis moet zijn.

Opnieuw mondkapjesplicht en beperking bezoek

Naar aanleiding van het stijgende aantal coronabesmettingen als gevolg van eerdere versoepelingen, scherpen verschillende ziekenhuizen in Nederland de coronamaatregelen weer aan. Dit is het geval in onder meer het Radboudumc in Nijmegen, het Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer, het Laurentius Ziekenhuis in Roermond en het OLVG in Amsterdam. Zo geldt er in het OLVG weer een mondkapjesplicht voor zowel medewerkers als bezoekers. Daarbij mogen patiënten beperkt bezoek ontvangen (in het Radboudumc maar één per dag, in Laurentius slechts één uur lang na een gezondheidscheck) en wordt hen gevraagd om zonder begeleiding te komen. Met enkele uitzonderingen daargelaten, bijvoorbeeld als het een stervende geliefde betreft.

Lees ook:
Onderzoek: bijna helft (ook jonge en gezonde) coronapatiënten verlaat ziekenhuis met complicaties

Belangrijke coronamaatregelen in álle ziekenhuizen

Wat alle ziekenhuizen blijven doen, is benadrukken hoe belangrijk de anderhalve meter afstand blijft. Net als de basisregels zoals je handen desinfecteren en thuisblijven als je klachten hebt of wacht op een testuitslag. Heb je binnenkort een afspraak in het ziekenhuis of wil je iemand daar bezoeken, check dan dus even goed op de site van het betreffende ziekenhuis wat de huidige regels zijn.

Bron | NU.nl
Beeld | Getty

Margriet 32 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer: een interview met Antje Monteiro, alles over fit ouder woren, een minicursus fotograferen, op tuintour door Nederland en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant