Nieuws

Zó kun je zelf de favoriete kerstkoekjes van queen Elizabeth bakken

queen-elizabeth.jpg

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat de Britse koningin eet – en vooral snoept – tijdens de feestdagen? Buckingham Palace heeft het recept gedeeld van de favoriete kerstkoekjes van queen Elizabeth. Zo kun je zelf ook koninklijk snacken!

In een nieuwe blogpost op de site van het Britse paleis prijkt het recept voor de ‘Christmas Ginger Bread Biscuits’.

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 100 gram ongezouten boter
  • 75 gram donkerbruine, zachte suiker (basterdsuiker)
  • 25 gram kristalsuiker
  • 45 gram melk
  • 400 gram poedersuiker
  • 60 ml water
  • 10 gram eiwitpoeder

Bereidingswijze

1. Zeef het meel, de gemalen gember en de koekkruiden, voeg de in blokjes gesneden boter toe en vervolgens de bruine suiker. Kruimel de ingrediënten samen met je vingertoppen.

2. Voeg de melk toe tot je een pasta hebt. Wikkel in folie en laat minstens twee uur rusten, maar bij voorkeur een hele nacht.

3. Verwarm de oven voor op 180 graden.

4. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm (afhankelijk van de gewenste dikte van de koekjes).

5. Snijd of steek de vormen uit. Tip: the queen is een fan van hart-, ster-, en klokvormige koekjes.

6. Leg ze op vetvrij papier of een siliconen bakmat en bestrooi ze met een beetje kristalsuiker.

7. Schuif ze op een met papier beklede bakplaat de oven in en bak tot ze omhoog komen en een mooie bruine kleur hebben.

8. Laat de koekjes helemaal afkoelen op een koelrek en versier ze naar keuze met glazuur (de aangegeven hoeveelheid per koekje staat bij de laatste drie ingrediënten. Die mix je in een kom tot een glazuur. Bedek je de koekjes niet helemaal, dan heb je wat minder nodig per koekje).

Extra lekker

Volgens het keukenpersoneel van koningin Elizabeth worden de koekjes extra lekker als je het deeg een nachtje laat rusten. “Het is ideaal als je het de avond ervoor kunt maken. Je kunt het ook uitrollen, vormpjes snijden en die vervolgens een uur in de diepvries leggen zodat ze hun vorm behouden.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | royal.uk
Foto | ANP

Ook interessant