Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Komt er een zeemeeuw op je eten af? Probeer dan eens deze tip

komt-er-een-zeemeeuw-op-je-eten-af-probeer-dan-eens-deze-tip.jpg

Je kent het vast wel: zit je net lekker aan je kibbeling met friet, komt er ineens een zeemeeuw aanvliegen die schaamteloos het eten uit je handen plukt. Vervelend én zonde. Gelukkig is er een manier om de vogels uit je buurt te houden.

Britse onderzoekers ontdekten namelijk dat zeemeeuwen er absoluut niet tegen kunnen als je ze recht in de ogen kijkt. Daar worden ze een beetje eh, ongemakkelijk van.

Hongerige zeemeeuw

Voor het onderzoek van de universiteit van Exeter werd er bij 74 zeemeeuwen gekeken of ze anders reageerden wanneer de onderzoeker wegkeek dan wanneer hij of zij de vogel bleef aanstaren. Wat bleek? De meeste zeemeeuwen die werden aangestaard vlogen meteen weg van het eten en maar 27 durfden dichterbij te komen. Uiteindelijk hapten er maar 19 toe.

Aankijken

En dit deden ze een stuk minder snel dan wanneer ze werden aangekeken. Bij het staren twijfelde een zeemeeuw gemiddeld 21 seconden langer voordat ‘ie alsnog het voedsel stal. Dit geeft je dus net iets meer tijd om je eten nog snel op te bergen (of eten). Wapperen met je handen of schreeuwen is dus helemaal niet nodig, het enige wat je hoeft te doen is de vogel diep in zijn ogen aankijken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant