Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Zangeres Liesbeth List (78) overleden

liesbeth-list.jpg

Zangeres en actrice Liesbeth List is woensdag op 78-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Soest. Dat heeft haar familie laten weten aan NOS.

List stond bekend als de grande dame van het Nederlandse chanson en werd vele malen in haar carrière bekroond, onder andere met Edisons (in 1971 en 1995) en in 1998 met een Gouden Harp.

Dementie

List maakte in 2017 bekend dat ze stopte met optreden, mede omdat ze leed aan een vorm van dementie. Afgelopen woensdag overleed ze in haar slaap. Vanwege de coronacrisis zal ze in kleine kring worden gecremeerd.

Heb het leven lief

List werd bekend door nummers als Pastorale, Aan de andere kant van de heuvels, Kinderen een kwartje en Heb het leven lief. Ook zong ze veel vertaalde nummers van de Belgische chansonnier Jacques Brel.

Ramses Shaffy

List werkte graag samen met andere artiesten. In de eerste plaats was dat Ramses Shaffy, met wie ze vele successen boekte zoals Pastorale, maar ook bijvoorbeeld met Frank Boeijen. Daarnaast speelde ze in diverse films, zoals To grab the ring in 1967 en Mysteries en Een heel dun laagje goud in 1977.

Muscials

Daarnaast was ze ook te zien in verschillende musicals, zoals Eindeloos in 1997 en Piaf in 1999. In die laatste productie speelde ze de titelrol van de legendarische Franse zangeres Edith Piaf. Tien jaar later speelde ze opnieuw Piaf: voor beide vertolkingen werd ze bekroond met een Johnny Kraaijkamp Musical Award.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NOS
Beeld | iStock

Ook interessant