Nieuws

Word jij regelmatig wakker met hoofdpijn? Dít kan de oorzaak zijn

hoofdpijn-wakker.jpg

Niets is zo vervelend als met bonkende hoofdpijn op te staan. Maar wat betekent het eigenlijk als het je regelmatig overkomt? En wat kun je eraan doen?

Een van de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn bij het wakker worden, is een verkeerde slaaphouding.

Foetushouding

Lig je het liefst op je zij met je knieën opgetrokken? Dan is de kans groot dat de hoofdpijn hiermee te maken heeft. In deze houding komt er namelijk te veel druk op je nek, waardoor je last kunt krijgen van spanningshoofdpijn.

Op je buik

Ook het slapen op je buik is niet verstandig als je last hebt van ochtendhoofdpijn. In een buikpositie ligt je hoofd – en daarmee je nek – op een onnatuurlijke manier op het kussen, wat hoofdpijn tot gevolg kan hebben.

Arm onder je hoofd

Slaap je het liefst met je arm op of onder je hoofd? Dan zou het zomaar kunnen dat je bloedcirculatie raakt afgekneld, wat voor hoofdpijn kan zorgen.

Nog een paar tips:

Als het niet aan je slaaphouding ligt, dan is het verstandig om te letten op de volgende dingen:

  • Drink voldoende water: hoofdpijn kan ook veroorzaakt worden door een tekort aan vocht in je lichaam. Let er daarom op dat je voldoende water drinkt.
  • Let op je voeding: vooral kaas, rode wijn, chocolade én het sap van citrusvruchten worden in verband gebracht met hoofdpijn. Omdat je er niet onmiddellijk hoofdpijn van krijgt, is het belangrijk om bij te houden wat je op een dag eet.
  • Check je hoofdkussen: is deze aan vervanging toe? Of heb je misschien baat bij een ergonomisch kussen?

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Gezondheid & Co
Foto | iStock

Ook interessant