Verfrissend nieuws: er is weer een hip drankje geboren. Pinterest staat op dit moment vol foto’s van zogeheten witte wijn slushies. De zomerse verfrissing bestaat uit wijn, bevroren fruit en soms wat extra ijsblokjes. De slushies zien er niet alleen leuk uit, maar smaken ook nog eens verrukkelijk.
Reden genoeg dus om zelf thuis aan de slag te gaan. Wij geven je twee lekkere recepten. Helemaal niet moeilijk te maken, wel erg fijn om te drinken. En ze mogen nog gezien worden ook!
Lekker veel bevroren stukjes ananas uit de diepvries
Extra nodig: blender (of keukenmachine)
Giet de wijn in de blender en voeg de stukjes ananas toe. Zet de blender aan totdat er een smoothie-achtige substantie ontstaat. Giet de slushie in een glas en garneer het met een schijfje verse ananas of zet er een geel parasolletje in.
400 g stukjes bevroren perzik en/of stukjes bevroren mango
200 g bevroren aardbeien in stukjes
een paar ijsklontjes
Gooi de helft van de witte wijn, wat ijsklontjes en perzik en/of mango in de blender en meng het geheel tot een smoothie-achtige substantie. Doe vervolgens hetzelfde met de andere helft van de wijn, de rest van de ijsklontjes en de aardbeien. Vul het glas eerst met het oranje mengsel en daarna met het roze/rode mengsel.