Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Lieve beelden: zeldzame witte neushoorn geboren in Beekse Bergen

er-is-een-zeldzame-witte-neushoorn-geboren-in-beekse-bergen.jpg

Beschuit met blauwe muisjes in Hilvarenbeek, want in Safaripark Beekse Bergen is woensdag een witte neushoorn geboren. Het net geboren mannetje van de zeldzame diersoort heeft de naam Ravy gekregen.

Het safaripark heeft vandaag de eerste bewegende beelden gedeeld op social media, en die wil je écht zien.

Veertig kilo

Het safaripark is natuurlijk dolblij met het goede nieuws. Het was ruim drie jaar geleden dat het park een jong mocht verwelkomen, en ook voor deze zwangerschap moesten ze lang geduld hebben. Moederlief Sofie is namelijk maar liefst zestien maanden drachtig geweest van haar eerste jong. Witte neushoornbaby Ravy weegt ongeveer veertig kilo en is kerngezond. Misschien verrassend, maar een hoorn heeft de kleine witte neushoorn nu nog niet. Die begint pas over een tijdje te groeien.

Ook met de moederneushoorn gaat het gelukkig allemaal goed. “Voor Sofie is het haar eerste jong en dan is het altijd even afwachten hoe het gaat, maar ze doet het super, snapt het moederschap helemaal”, laat verzorger Christian Meurrens weten.

Te bewonderen voor bezoekers

Kleine Ravy blijft dit weekend nog even binnen bij zijn moeder, maar vanaf maandag is hij ook voor bezoekers te bewonderen in de Safaripark de Beekse Bergen. Nog heel even geduld dus! Tot die tijd zullen we het met deze súperschattige video van de witte babyneushoorn doen:

Kun je de video niet afspelen? Klik dan hier om ‘m te bekijken.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel hier.

Bron | Safaripark Beekse Bergen
Beeld | iStock, YouTube

M43/44

De dubbeldikke Margriet 43/44 ligt nu in de winkel! Met deze week: ontroerende interviews over leven met borstkanker, gratis breipatronen, 10 pagina’s puzzelen, een complete mini-thriller en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant