Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Witte kerst of niet? Dít zijn de weersverwachtingen rond de feestdagen

witte-kerst.jpg

Een laagje witte sneeuw met de kerst staat nu eenmaal nét wat gezelliger, maar helaas zit het er dit jaar niet in. Na het weekend schieten de temperaturen weer omhoog naar 9 tot 13 graden, waarmee de kans op een dik pak sneeuw rond de kerst toch echt verkeken is, zo schrijft Weeronline.

Omdat er nog maar tien dagen tot de kerst zijn te gaan, kunnen de weermodellen nu al een redelijk betrouwbaar beeld geven van het weer rond de feestdagen. En dat betekent dat we een witte kerst wel kunnen vergeten…

Lees ook: hoe groot is eigenlijk de kans op een witte kerst in Nederland?

Geen witte kerst, wel regen

We gaan de komende dagen qua temperaturen eerst nog even omhoog, met dinsdag uitschieters van rond de elf tot vijftien graden. Richting kerst gaat de middagtemperatuur wel iets omlaag en tijdens een heldere nacht kan het in het binnenland zelfs lokaal een beetje vriezen. Overdag is het echter nog steeds acht tot twaalf graden, wat betekent dat sneeuw geen schijn van kans maakt. Een paraplu kun je de komende dagen wel gebruiken, want regen gaat er zeker wél vallen.

Witte jaarwisseling?

Met deze temperaturen is het overigens een stuk warmer dan normaal in december. Gemiddeld is het in de tweede helft van de feestmaand maar vier tot zeven graden. Pas tegen de jaarwisseling aan wordt het echt kouder en is er kans op vorst.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | WeerOnline
Beeld | iStock

Ook interessant