Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wisselvallige dag: naast zon ook kans op onweer met hagel en windstoten

wisselvallige-dag-naast-zon-ook-kans-op-onweer-met-hagel-en-windstoten.jpg

Hoewel vandaag heerlijk begint, is het op sommige plekken aan het einde van de middag gedaan met de pret. In het zuidwesten van Nederland kan het namelijk flink gaan onweren.

En daar blijft het niet bij: de onweersbuien kunnen gepaard gaan met hagel en (zware) windstoten tot circa 70 kilometer per uur.

Gevaarlijk weer

De buien ontstaan vooral boven Zeeland en het westen van Noord-Brabant, zo meldt het KNMI. Er is daarom voor deze regio’s code geel afgegeven, wat betekent dat er mogelijk kans is op gevaarlijk weer. Maar voordat het zo ver is, kunnen we eerst nog genieten van ‘broeierig warm’ weer, meldt Buienradar. “Op de Wadden wordt het 21 graden. In het midden van het land 27 en in het oosten en zuidoosten kan het 29 graden worden. Het zal drukkend warm zijn.” Het perfecte weer dus voor een verfrissende duik of een lekker verkoelend ijsje.

Lees ook: deze dingen kun je beter niet doen als het onweert

Rest van het weekend

Gelukkig blijven de temperaturen de rest van het weekend ook lekker hoog, al is dat niet overal even fijn. Onweersbuien liggen namelijk op de loer. “Lokaal kan het morgen heftig uitpakken en kan er in korte tijd veel regen vallen,” zegt Maurice Middendorp van Buienradar. Oppassen geblazen dus.

Weersomslag

Als je van plan bent om te gaan barbecueën, dan kun je maar beter Buienradar goed in de gaten houden. Volgens Middendorp kan het zonnige weer zomaar omslaan naar heel heftig weer. “Onweersbuien uit het oosten kunnen vrij lang blijven hangen, het kan je zomaar verrassen. Het kan in korte tijd heftig uitpakken, er kan dan veel regen vallen. Dat begint aan het einde van de middag, maar ook ’s avonds speelt dit.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock

Er ligt een nieuwe Margriet in de schappen! Met héél veel tips om je lijf in topvorm te houden en nog veel meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant