Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Winter komt weer terug: morgen kans op sneeuw

sneeuw.jpg

Helaas. Het lijkt erop dat we de hoop op mooi weer maar even moeten laten varen. Na een paar regenachtige dagen is er voor komende week sneeuw voorspeld.

Best apart als je bedenkt dat we in de laatste dagen van februari alle warmterecords hebben verbroken. Ook op 1 maart was het gemiddeld nog 8,7 graden in De Bilt, een temperatuur die normaal gesproken pas in april wordt gemeten.

Hagel en sneeuw

Als je vandaag plannen buiten de deur hebt, kun je die misschien maar beter cancelen. Het blijft de hele dag regenen. En in de loop van de dag krijgen de buien een steeds winterser karakter met hagel en natte sneeuw. Ook komt er hier en daar onweer voor.

Dicht bij vriespunt

In de avond en nacht daalt de temperatuur in het binnenland tot dicht bij het vriespunt. Buien gaan dan vaak gepaard met (natte) sneeuw. Vooral in hogere delen van het land, zoals de Limburgse heuvels of de Veluwe, kan het zelfs even wit worden.

Maandag: kou in de lucht

Maandag is de lucht op 5 km hoogte -40 graden. Hierdoor houden de winterse buien ook overdag aan. Wacht dus nog maar even met het opbergen van je dikke truien en winterjas!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | De Telegraaf
Foto | iStock

Ook interessant