Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Tromgeroffel… Dít is de winnaar van Heel Holland Bakt 2020

tromgeroffel-dit-is-de-winnaar-van-heel-holland-bakt-2020.jpg

Miljoenen mensen hebben wekenlang aan de buis gekluisterd gezeten voor de beste (mis)baksels van ‘Heel Holland Bakt’ en zondagavond was het dan eindelijk tijd voor de grote ontknoping: één van de kandidaten werd gekroond tot dé winnaar van Heel Holland Bakt 2020.

Anouk Glaudemans won de finale van het programma met een finaletaart van maar liefst 1,5 meter lang.

Enthousiaste juryleden

Anouk versloeg haar concurrenten en medefinalisten Jeanette en Esther. Juryleden meester patissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden waren dolenthousiast over de getalenteerde thuisbakker. Ze prezen vooral haar creativiteit, fantastische technieken en heerlijke smaken. Anouk werd dit seizoen al drie keer tot meesterbakker uitgeroepen, dus helemaal als een verrassing kwam de winst eigenlijk niet.

“Grote opluchting”

De 43-jarige Anouk zegt erg blij te zijn met de winst: “Het moment dat je naam wordt genoemd en je weet dat je hebt gewonnen is zo overweldigend, en een grote opluchting. Het is volbracht, maar het voelt ook nog steeds een beetje alsof het niet over mij gaat,” zo vertelt ze in een reactie aan Omroep Max.

Suprise-dessert

In de laatste aflevering van dit seizoen kregen de bakkers de taak om in de signatuuropdracht aan de slag te gaan met een eetbare Rubiks kubus. Voor de technische opdracht maakten ze een surprise-dessert. Een bol van chocolade, waarin een gebakje verstopt zit, die de jury blind moest beoordelen. Anouk won deze technische opdracht. Tot slot werd er óók nog eens een anderhalve meter taartspektakel gemaakt, speciaal voor alle fans die hen kwamen aanmoedigen:

Dit bericht bekijken op Instagram

En de winnaar van #HHB 2019/2020 is geworden…. 🥳

Een bericht gedeeld door Heel Holland Bakt (@heelhollandbakt) op

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | Omroep Max
Beeld | Omroep Max, Roland J. Reinders

Ook interessant