Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Dít land heeft het alternatieve Songfestival gewonnen

songfestival.jpg

Een grote tegenvaller voor Jeangu Macrooy: de Nederlandse zanger heeft namelijk niet de top tien gehaald bij het alternatieve Eurovisie Songfestival Eurostream. IJsland bleek een groot favoriet te zijn bij veel landen en won het liedjesevenement.

Daði & Gagnamagnið kregen voor hun Think About Things 434 punten. Litouwen werd tweede en Rusland derde.

Georganiseerd door Songfestival-fans

Het altneratieve songfestival is door songfestivalfansites georganiseerd, omdat het liedjesspektakel in Rotterdam vanwege het coronavirus niet kon doorgaan. Vorige week werden in twee halve finales de deelnemers voor de grote finale gekozen. Daarin werden slechts korte stukjes van de liedjes uitgezonden. Het grootste deel van de uitzending werd ingenomen door de puntentelling.

Punten voor Jeangu Macrooy

Jeangu kreeg van de nationale vakjury’s 73 punten. Daar kwamen 103 punten bij van de kijkers die via televoting hun favoriet konden kiezen. De 176 punten bleken goed voor de dertiende plek. Alleen van Italië kreeg Nederland douze points.

IJsland

De nationale vakjury’s en de kijkers waren eensgezind over de winnaar. Ze gaven allebei IJsland de meeste punten. Helemaal verrassend is de zege van Daði & Gagnamagnið niet, de band was namelijk in de aanloop naar het Songfestival al mateloos populair en het nummer Think About Things werd grijs gedraaid op radiostations:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | RTL Nieuws
Beeld | iStock, YouTube

Ook interessant