Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Winkelen? Eet eerst een boterham!

shoppen-eet-een-boterham.png

Dat je in de supermarkt meer eten inslaat als je trek hebt, weten we. Maar wist je dat een hongergevoel ons óók aanzet om meer kleding of schoenen te kopen? Oppassen geblazen dus, als je deze uitverkoop de stad in gaat!

Volgens onderzoekers van de Universiteit van Minnesota wordt onze kooplust mogelijk veroorzaakt door het zogeheten ‘hongerhormoon’ grheline, dat de eetlust bevordert en het beloningscentrum in ons brein beïnvloedt. Ze kwamen tot die conclusie na een grappige test met een papierklem. Daarin vroegen ze 65 proefpersonen het oersaaie ding te beoordelen én aan te geven hoeveel ze er gratis van wilden hebben. De helft van de deelnemers deed dat met een lege maag. De andere helft kreeg van tevoren een paar plakjes cake te eten.

Hebben! Hebben! Hebben!

En nu komt het: hoewel alle proefpersonen ongeveer hetzelfde cijfer aan de papierklem gaven, bestelden de hongerige deelnemers gemiddeld 70 procent meer van die dingen. Bij een ander experiment met bezoekers van warenhuizen bleek ook dat hongerige winkelbezoekers gemiddeld 64 procent meer geld hadden uitgegeven aan kleding en gebruiksvoorwerpen.

Snelle hap

Dus, wil je niet te veel geld uitgeven en niet met dingen thuiskomen die je eigenlijk niet nodig hebt: doe jezelf een lol en zorg dat je eerst een hapje eet voordat je gaat winkelen. Weinig tijd? Een snel broodje met avocado is behalve erg lekker ook superverzadigend!

Bron | nu.nl

Ook interessant