Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Altijd al op Windsor Castle willen werken? Dit is je kans

altijd-al-op-windsor-castle-willen-werken-dit-is-je-kans.jpg

Ben jij dol op het Britse koningshuis en zou je weleens willen weten hoe het er nou écht aan toegaat binnen de paleismuren? Dan is dit je kans! Niemand minder dan Queen Elisabeth is namelijk op zoek naar twee mensen die haar huishouden willen doen.

En het mooie is: ervaring is niet vereist.

Windsor Castle afstoffen

Op de vacaturesite van de Britse royals valt te lezen dat de afdeling Masters of the Household niet op zoek is naar één, maar naar twee mensen die een huishoudelijke functie zouden willen vervullen. De eerste vacature betreft een baan als huishoudelijk assistent. Taakomschrijving: je reinigt en verzorgt een breed scala aan interieurs en items, zodat deze op hun allerbest worden gepresenteerd. De hoofdplaats van de werkzaamheden is Windsor Castle, de woning van de Queen, maar je kunt ook binnen andere koninklijke woningen worden ingezet. Voor het afstoffen van het paleis is volgens de vacature geen ervaring vereist. Wel wordt verwacht dat je bereid bent om 40 uur per week te werken.

Huishoudelijk manager

Naast de vacature van huishoudelijk assistent staat er ook nog een vacature voor assistent housekeeper open op Windsor Castle. In tegenstelling tot de vacature hierboven, is ervaring voor deze functie wel een vereiste. Het betreft namelijk een managementfunctie waarbij je veel moet plannen en toezicht moet houden op een team van huishoudelijk assistenten. Naast enkele ervaring zoeken de Britse royals dan ook iemand met een pro-actieve aanpak en die ervaring heeft met het aansturen van mensen.

Prima arbeidsvoorwaarden

Uit de vacatures blijkt bovendien dat de arbeidsvoorwaarden op Windsor Castle helemaal niet zo slecht zijn. Werknemers krijgen 33 vakantiedagen, een gunstige pensioenregeling en er staat dat het koninklijk huis je ‘aanmoedigt om nieuwe uitdagingen aan te gaan’. Daarnaast word je voor de functie van assistent housekeeper rijkelijk beloond. Het salaris bedraagt omgerekend maar liefst 29.000 tot 38.000 euro per jaar. Het salaris voor de huishoudelijk assistent wordt echter niet vermeld.

Lees ook
Waarom Meghan Markle en prins Harry werden geweigerd in een restaurant

Bron | RTL Nieuws, The Royal Household
Beeld | Getty Images

Ook interessant