Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Kate Middleton vertelt eerlijk over pittige thuisquarantaine

dh4ra656e6c5_selected_wide_1200.jpg

Het Verenigd Koninkrijk zit al drie weken in een lockdown door het coronavirus, dus ook prins William en zijn vrouw Kate Middleton zitten net als alle andere Britten vooral veel binnen. En ja, ook de royals moeten hun eigen kinderen in deze tijd thuis les geven.

En Kate vindt dat best een uitdaging, vertelde ze vrijdag eerlijk tijdens een Skype-interview met de BBC.

School tijdens Pasen

De drie kinderen van Kate en William – prins George, prinses Charlotte en prins Louis – krijgen net als miljoenen andere kinderen thuis les van hun ouders. En ook de royals hebben niet alles onder controle. Het echtpaar maakt net als veel andere families pieken en dalen mee tijdens de lockdown. “We proberen vast te houden aan een strikt schema. Maar als ik eerlijk ben, is het wel hectisch”, zegt Kate.

Ze noemt het verbazingwekend hóeveel uithoudingsvermogen de kinderen hebben, en dat ze zo veel activiteiten kunnen doen in één dag. En – zonder dat ze het weten – hebben de kinderen zelfs de hele paasvakantie doorgewerkt. “Niet aan de kinderen vertellen, maar we zijn tijdens de feestdagen doorgegaan met school”, zegt ze lachend tijdens het interview. “Dat voelt wel heel gemeen.”

Lees ook: Mooi gebaar: Harry en Meghan schenken deel van opbrengst huwelijk aan dít goede doel

Probleem erkennen

Ook zeggen William en Kate dat ze hun kinderen wel proberen zo veel mogelijk bij te brengen over het coronavirus, op een manier die past bij hun leeftijd. “Je wilt ze natuurlijk niet bang maken of overweldigen, maar ik denk wel dat het belangrijk is om het probleem te erkennen en uit te leggen wat er aan de hand is”, zegt Kate.

Contact met familie

Daarnaast proberen ze natuurlijk zoveel mogelijk in contact te blijven met familieleden, door middel van videobellen. En dat is niet altijd even makkelijk met een kleine van 2 die steeds op het rode knopje op het scherm wil drukken, lacht prins William. Maar het is heel fijn voor de verschillende generaties royals om op die manier in contact te blijven. Zeker nadat het virus wel even heel dichtbij kwam voor William toen zijn vader prins Charles het coronavirus bleek te hebben. “Ik was in eerste instantie best wel bezorgd, want hij valt in een risicogroep door zijn leeftijd” zegt hij. Inmiddels is prins Charles weer genezen, en dat verbaast William niet: “Hij heeft veel infecties en verkoudheidjes gehad in zijn leven, dus als iemand het virus kan verslaan, is hij het wel.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | The Mirror, BBC
Beeld | Getty Images

Ook interessant