Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Reizigers in vliegtuig worden verrast door William en Kate aan boord

kate-en-william-met-kinderen.jpg

Dat de Britse royals altijd een privéjet gebruiken om de wereld over te vliegen is niet helemaal waar. William en Kate vlogen donderdagochtend met hun 3 kinderen naar de Schotse Hooglanden, met een budgetvliegtuigmaatschappij.

Het zijn ook gewoon mensen, toch?

Gewone familie
Het gezin was op weg naar koningin Elizabeth en prins Philip voor een kort bezoekje. De meeste passagiers hadden niet eens in de gaten dat William en Kate bij hen in het vliegtuig was gestapt. Maar degenen die vlak naast het gezin zat natuurlijk wel. “De familie zat helemaal vooraan in het vliegtuig”, vertelt één van hen aan The Sun. “Niemand wist dat zij op onze vlucht zaten.” En eerlijk is eerlijk: het is toch ook prettig dat de  royal family net als alle andere mensen er even onopgemerkt tussenuit kan?

Privé-jet Harry en Meghan

Toch lijken niet alle royals voor deze goedkope optie te kiezen. Harry en Meghan huren namelijk vrijwel altijd een privéjet. Waar William en Kate voor het hele gezin 365 pond (402 euro) betaalden, moesten Harry en Meghan minstens 20.000 pond (22.074 euro) neerleggen voor het huren van hun privéjet. Dit zorgt voor veel ophef in de media. Zo meldt The Sun dat de prins net had gewaarschuwd voor de ‘angstaanjagende’ effecten van klimaatverandering. Dit, terwijl hun jet zeven keer meer CO₂ per persoon creëerde dan een normale lijnvlucht.

Steun van beroemdheden

Ondanks de ophef tegenover Harry en Meghan, zijn er veel beroemdheden die het voor hen opnemen. Zo vertelt zanger Elton John: “Ik heb diep respect voor wat Harry en Meghan doen voor het goede doel en ik roep de pers op om te stoppen met hun dagelijkse aanvallen en onwaarheden.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | The Sun, Daily Mail
Beeld | ANP

Ook interessant