Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koningsdag 2017: ‘Het wordt lastig dit te overtreffen’

De koninklijke familie heeft donderdag in Tilburg een fantastische Koningsdag beleefd. Een beeldverslag van de 50ste verjaardag van onze koning!

De koninklijke familie arriveert per trein in Tilburg.

Natuurlijk zijn ook prins Maurits, prinses Marilene, prinses Laurentien en prins Constantijn (van links naar rechts) erbij.

Voor het hooggeëerde bezoek is veel politie en beveiliging op de been, maar de koninklijke familie ziet er ontspannen uit en doet mee met veel activiteiten.

De familie wordt onder andere toegezongen door een zangeres en een hiphopduo, bekijkt en beluistert een optreden met vijftig piano’s en krijgt allerlei lekkere versnaperingen aangeboden.

Koningin Máxima laat zien dat ze graag een potje mag dunken.

Prins Constantijn, prins Pieter-Christiaan en prinses Anita nemen een selfie met een paar toeschouwers.

Koning Willem-Alexander geeft zijn oudste dochter en kroonprinses Amalia een kus op de wang. Ontroerend!

‘Het was een feest mijn verjaardag hier te vieren’

Aan het einde van het bezoek, rond 13.30 uur,  bedankte de koning de burgemeester en de bevolking van Tilburg namens de hele koninklijke familie.
“Het was een feest mijn verjaardag hier met jullie allemaal te vieren,” zei hij. “Dit is Tilburg, dit is het hart van Brabant. Jullie zijn boven jezelf uitgestegen door te laten zien wat deze regio kan, wat deze stad kan. Dat jullie stad een verleden heeft, een heden en een waanzinnige toekomst!”

Bekijk ook: Koningsdag 2017

Het tv-interview met de koning

Maar liefst 4,2 miljoen mensen hebben woensdagavond naar het persoonlijke tv-interview met koning Willem-Alexander gekeken. Nooit eerder sprak hij zo openhartig over liefde, de dood, familie en het koningschap. Tijdens het gesprek met interviewer Wilfried de Jong, dat ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag plaatsvond, sprak koning Willem-Alexander soms zichtbaar geëmotioneerd over de gebeurtenissen in zijn leven. Zijn kinder- en puberjaren kwamen voorbij, zijn huwelijk met Máxima, maar ook de ziekte van prins Claus, de dood van zijn broer Friso en de crash met MH17 kwamen aan bod. Ook vertelde hij hoe hij zijn dochter en kroonprinses Amalia voorbereidt op het koningschap.

Bron | NU.nl
Beeld | ANP

Meer over de royals

Ook interessant