Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Romantisch: koning Willem-Alexander gaat voor de tweede keer op de knieën voor Máxima

willem-alexander-gaat-voor-de-tweede-keer-op-de-knieen-voor-maxima.jpg

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zondag op een wel héél bijzondere manier Valentijnsdag kunnen vieren. De twee gingen namelijk schaatsen op de vijver van Huis ten Bosch, waar Willem-Alexander ruim twintig jaar geleden op zijn knieën ging voor Máxima.

En dat er een ware romanticus in onze koning schuilt, blijkt wel uit het feit dat hij besloot om opnieuw voor zijn vrouw op de knieën te gaan.

Bijzonder plekje

Op een kiekje, dat het Koninklijk Huis zondag op Instagram deelde, is te zien dat de twee opnieuw een romantisch momentje beleven. “Ruim 20 jaar later, zelfde plek. Genieten op het ijs!” zo schrijft Willem-Alexander bij de foto. De twee hebben bijzondere herinneringen aan deze plek, want op 19 januari 2001 vroeg Willem-Alexander Máxima ten huwelijk op exact dezelfde plek. In een oud interview, dat wij tegenkwamen, vertellen ze alles over die bijzondere dag.

Lees ook: Koningin Máxima schrikt als dít gebeurt tijdens Zoom-meeting

Champagne en rozen

“Het was een mooie vrijdagmiddag en ik dacht: “Máxima moet tóch leren schaatsen, want wat is er nou Hollandser dan schaatsen?”’ aldus Willem-Alexander. Máxima had het echter na twee uur op het ijs wel gezien en wilde graag naar binnen om warme chocolademelk te drinken. “Dus ik ben een stukje gaan klunen om de champagne en rozen te halen,” aldus de koning.

Willem-Alexander: “Ik wilde niet dat ze zou zeggen: wát!?”

Toen hij terugkwam, ging hij op de knieën. “Ik heb eindeloos geoefend op wat ik wilde zeggen, maar uiteindelijk komt de zin er nooit zo uit als je van tevoren denkt. Maar ik zei iets in de trant van: ik vraag dit voor de eerste keer in mijn leven en de enige keer,” zo vertelt Willem-Alexander. Hij deed het aanzoek wel in het Engels, omdat Máxima nog geen vloeiend Nederlands sprak. “Ik wilde niet dat ze zou zeggen: wát!?”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Bron | YouTube
Beeld | Instagram, Getty

Ook interessant