Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima laten zich voor het eerst uit over dé baard

willem-alexander.jpg

Over de baard van koning Willem-Alexander is natuurlijk al het nodige geschreven, maar wat vindt koningin Máxima er eigenlijk van? Tijdens een persmoment in India liet de vrouw van Willem-Alexander zich bijzonder positief uit over de baard van haar man.

Toch is Willem-Alexander er nog niet zeker van of hij de baard laat staan.

Mening Máxima

De koning laat weten dat hij de baard nogal vindt kriebelen, maar ‘zolang hij er nog niet af is, is hij er.’ Máxima vindt hem in ieder geval mooi, zei ze. Anders had de koning hem ook niet laten staan. “U denkt toch niet dat ik hem zou laten staan als zij hem niet mooi vindt?”, zegt Willem-Alexander daarover.

Positie vrouw

Tijdens het persmoment beantwoordde Willem-Alexander ook nog wat belangrijkere vragen. Over de positie van vrouwen in India is hij namelijk nog niet zo positief. Hoewel de gendergelijkheid volgens de koning de goede kant op gaat, moeten er op sociaal en cultureel gebied nog groter stappen worden gemaakt. Als vader van drie dochters is hij dan ook blij dat zij in Nederland zijn opgegroeid en niet in India. Ook koningin Máxima prijst zich daar gelukkig om.

Stikstof

De koning liet zich ook nog uit over het stikstofprobleem en het boerenprotest. Zo is hij van mening dat dit niet alleen een probleem is voor de boeren, maar iets wat de samenleving gezamenlijk zou moeten oplossen. “Het is een uniek Nederlands probleem dat we als hele samenleving moeten oplossen. We weten nog niet wat de oplossing is en daar moeten we de komende maanden hard aan werken. We kunnen in dit geval niet bij andere landen kijken en hebben dit ook niet eerder meegemaakt.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws
Beeld | ANP

Ook interessant