Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Willeke Alberti brengt muziek naar zorginstellingen: ‘Ze kennen alle liedjes’

willeke-alberti-brengt-muziek-naar-zorginstellingen-ze-kennen-alle-liedjes.jpg

Senioren, kinderen, zieken én verzorgenden opbeuren met een prachtconcert, dat is wat de Willeke Alberti Foundation doet. Willeke Alberti zet zich er met hart en ziel voor in. Maar daar heeft ze wel hulp bij nodig.

Margriet samen met de Willeke Alberti Foundation

“Onze stichting hebben wij in 2001 opgericht, met als doel muziek te brengen naar zorginstellingen. Mensen die het zo hard nodig hebben laten genieten, ze een mooie tijd bezorgen. Eigenlijk waren het maximaal 35 optredens per jaar, maar dat is uit de hand gelopen. Soms zijn het intussen wel vier of vijf optredens per week. We hebben donaties nodig om al die optredens mogelijk te maken, er zijn zo veel aanvragen uit heel Nederland. Patiënten en verzorgenden kennen alle liedjes en zingen mee. Het is ontzettend leuk om te merken hoe die liedjes nog steeds binnenkomen. Het raakt mensen, en dat raakt mij.”

Intens genieten

“Het is zo fantastisch voor mensen met een beperking en in de psychiatrie op te treden. Mijn vader was al ambassadeur van een stichting voor kinderen met een verstandelijke beperking. Dit zit echt bij ons in de familie. Door het hele land treed ik op met mijn band: vier bandleden met wie ik al 21 jaar samenwerk. Het zijn bijna kinderen van mij. Zij kennen mijn hele repertoire.”

“Dat is zo anders dan een muziekbandje dat doorspeelt als iemand uit het publiek mij even wat wil vertellen. De band kent elke ademhaling van mij. Het publiek is steeds anders, ter plekke kunnen we zingen wat de mensen vragen. We gaan met zo veel plezier naar elk optreden, we worden altijd met zo veel liefde en warmte ontvangen. Het is een feestje om erheen te gaan, zo fijn dat iedereen zo blij is dat je er bent. De herinneringen samen met het publiek delen, de liedjes van vroeger zingen. Daar genieten de mensen intens van.”

Steun de Willeke Alberti Foundation

Word nu donateur en steun de mensen in de zorg en iedereen met een beperking die van de zorg afhankelijk zijn. Met uw donatie kan de Willeke Alberti Foundation weer muzikale vreugde en plezier brengen bij mensen die het zo hard nodig hebben. Samen zijn is nu meer dan ooit belangrijk! Doneert u ook? Elke bijdrage is van grote waarde. Doneer hier: Willekealberti-foundation.nl.

Lees nu het Margriet Bookazine over Willeke Alberti

Het allereerste Bookazine van Margriet ligt in de schappen: Een leven als een lied, een openhartig boek over het leven van Willeke Alberti. Inclusief heel veel exclusieve privébeelden die speciaal voor dit boek zijn geselecteerd. Dit Bookazine is te koop in de dichtstbijzijnde winkel of je kunt ‘m hier online bestellen. 

Ook interessant