Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Welke wijze woorden geef jij als moeder door?

wijze-woorden-moeder.jpg

Wees gelukkig en doe wat je blij maakt. Wees jezelf. Zorg voor je familie. Leef het volle leven. Geloof in jezelf. Wees eerlijk. Volg altijd je hart en je dromen. Het zijn wereldwijd de meest gehoorde wijze woorden van moeders. Dat blijkt uit onderzoek van het beautymerk Olaz. 

Olaz deed onderzoek naar de relatie tussen moeder en dochters onder duizenden vrouwen wereldwijd. Opvallend is dat 59 procent van de vrouwen openlijk toegaf steeds meer op hun moeder te gaan lijken. Hierbij ligt het ‘keerpunt’ gemiddeld rond het 31e levensjaar. Ook liet 76 procent van de vrouwen weten van plan te zijn om de wijze woorden en de mantra’s van hun moeder door te geven aan hun dochters (of toekomstige dochters).

Belangrijke woorden

Uit het onderzoek blijkt eveneens dat er bepaalde momenten in het leven zijn waarbij de woorden van moeders er in het bijzonder toe doen. Zoals bij de geboorte van het eerste kind (88 procent), bij een huwelijk (83 procent) en op het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent (82 procent). Het gaat er dan wel om dat de juiste toon wordt gevonden. Dit is wat dochters graag horen:

Woorden van sympathie – horen we graag na het stuklopen van een relatie (32 procent), een rotdag op het werk (30 procent), en na een slecht verlopen afspraakje (23 procent)

Vriendelijke adviezen – voor een huwelijk (28 procent) en bij het begin van een nieuwe baan (25 procent)

Duidelijke tips – op het gebied van mode (29 procent) en beauty (25 procent)

Lieve woorden – bij de komst van een baby (40 procent)

Onpartijdige woorden – werken sussend in de nasleep in de ruzie met een vriend of vriendin (23 procent)

Ook interessant