Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wijn zonder hoofdpijn? Het kan dankzij déze uitvinding

wijn-hoofdpijn.jpg

Een wijntje op zijn tijd kan heel lekker zijn. Maar op bonkende hoofdpijn de volgende dag zit niemand te wachten. Een mogelijke oorzaak van zo’n kater? Sulfiet: een conserveringsmiddel dat ervoor zorgt dat wijn langer houdbaar is, maar ook vervelende hoofdpijn met zich kan meebrengen.

Geen invloed op de smaak

Goed nieuws voor iedereen die weleens hoofdpijn heeft gekregen na het drinken van een glaasje witte wijn: vanaf nu zorgt dit stofje niet meer voor een kater. Nederlandse onderzoekers hebben een natuurlijke vervanger ontwikkeld voor sulfiet, Sure genaamd, zo meldt RTL Nieuws. Het stofje bestaat uit citroenmelisse en een kruidenmengsel en heeft volgens de makers geen invloed op de smaak van de wijn. Met deze natuurlijke sulfietvervanger blijft een fles wijn ongeveer een jaar houdbaar.

Vooral in witte wijn

Omdat sulfiet vooral voorkomt in (goedkope) witte wijnen, zal het bedrijf Natural4Sure dat de nieuwe wijn produceert zich eerst richten op witte wijn. Er zijn inmiddels 6.500 flessen witte wijn met het natuurlijke sulfiet zo goed als gereed die deze zomer al op de markt komen.

Lees ook: 9 redenen om nú een flesje wijn open te trekken.

Stevig prijskaartje

Helaas zijn de flessen wel een stukje duurder dan een gemiddeld flesje wijn, namelijk € 29,95 per stuk. De makers hopen de productie over een paar jaar zo te kunnen opschroeven dat de wijn al voor € 4,95 per stuk over de toonbank kan gaan.

Bron | RTL Nieuws
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

Deze video wil je niet missen

Beauty-expert Carmen Zomers laat zien hoe je zelf een optische ooglift kunt toepassen met alleen oogschaduw en mascara.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant