Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wijnliefhebbers opgelet: wijn wordt goedkoper in 2019

wijn-wordt-goedkoper-in-201.jpg

Dat is nou eens nieuws waar we blij van worden: wijn wordt waarschijnlijk minder duur dit jaar, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van onderzoek door Rabobank International.

Hoeven we dus geen water bij de wijn te doen!

Goede oogst

2018 was een goed jaar voor Spanje en Italië als het gaat om de oogst van de druiven. Door de buitengewone hoeveelheid van deze oogst, is de kans héél groot dat we in 2019 een groot aanbod van wijnen mogen verwachten. En, door de dalende waarde van de Argentijnse peso, is de wijn uit Argentinië sowieso al goedkoper geworden.

Online verkoop

Nu het aanbod van verschillende wijnen zal toenemen, wil dat niet zeggen dat alle soorten goedkoper zullen worden. Een wijn van een goede kwaliteit zal nog steeds vrij prijzig zijn. Volgens onderzoekers kan dit worden verklaard doordat wijn steeds meer online wordt verkocht. Buitenlandse wijnen zijn over het algemeen erg populair onder de liefhebbers. Het is voor hen dan ook een stuk eenvoudiger om deze online aan te schaffen.

Houdbaarheid per wijn

Mocht je nu direct groots willen inslaan, dan is het misschien wel handig om te weten hoe lang zo’n fles houdbaar is… De houdbaarheid van een fles wijn als deze eenmaal is geopend, is sterk afhankelijk van het soort wijn. Vinologe Evelijn van Vindict legt uit hoe dit precies zit: “Zodra je een fles opentrekt, komt er zuurstof bij de wijn. Met als gevolg dat de wijn oxideert. Dit heeft invloed op de wijn zelf, maar bij de ene soort gaat dit sneller dan bij de andere. De meningen hierover lopen nogal uiteen. Dit is, generaliserend, hoe het volgens mij zit per wijn.” Weten wat de houdbaarheid per soort wijn is? Lees verder: Hoelang kun je een geopende fles wijn bewaren?

Bron: Metro Nieuws
Beeld: iStock

Ook interessant