Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wat een feest: deze escaperoom staat volledig in het teken van wijn

escaperoom-wijn.jpg

Hoog tijd voor een gezellig weekendje weg met je vriendinnen? Dan hebben wij het perfecte uitje voor jullie gevonden. Klinkt een wijn-escaperoom je als muziek in de oren?

In Parijs kun je namelijk sinds kort een escaperoom doen die geheel in het teken staat van wijn. En geloof ons: het idee erachter is geniaal.

Wijnen onder tijdsdruk

De escaperoom heet ‘Wine Gaming’ en het is de bedoeling dat je door middel van een wijnproeverij kunt raden welke fles er achter het slot zit. Het is dan ook mooi meegenomen als je al over de nodige wijnkennis beschikt. Het gaat in totaal om vijftien verschillende soorten wijn. Je hebt vijftig minuten de tijd om de codes te kraken en de felbegeerde fles mee naar huis te nemen. De kans is dan ook groot dat je een tikkeltje aangeschoten de escaperoom verlaat.

Lees ook: met dit pakketje kun je thuis je eigen wijn maken

Verhaal achter spel

De escaperoom draait overigens niet alleen om wijn drinken. Je léért er ook echt van. Tijdens het spel ga je namelijk terug in de tijd en maak je kennis met het mysterieuze broederschap van de ‘Maistres Goûteurs’. Hier moet je verschillende elementen gaan identificeren in de wijnen die je proeft, en kun je uiteindelijk ook de code kraken.

Lijkt zo’n wijn-escaperoom jou wel wat? Klik hier voor meer info.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Advino
Beeld | iStock

Ook interessant