Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wie zijn jouw contactpersonen in nood?

ambulance.jpg

 Je hoopt dat het je nooit zal overkomen, maar stel nu dat er iets met je gebeurt als je in je eentje onderweg bent. En dat je niet aanspreekbaar bent om te vertellen wie de hulpverleners moeten inlichten. Wat dan? 

ICE

Toen nog niet iedereen een smartphone had, kon een hulpverlener in de telefoon op zoek naar een ICE-nummer. ICE staat voor In Case of Emergency. Oftewel, in geval van nood. ICE werd internationaal gepromoot en velen zullen een of meerdere ICE-nummers in hun telefoon hebben staan. Tegenwoordig is het zo dat veel telefoons zijn vergrendeld met een code of zelfs met een vingerafdruk. Hulpdiensten kunnen de telefoon niet ontgrendelen.

Voor gebruikers van de iPhone en telefoons met een Androidsysteem is er een oplossing!

Contactpersonen instellen op iPhone**

healthkit-icon
Ga naar de app ‘gezondheid’, dat is de app met het roze hartje. Rechts onder in tik je op ‘Medische ID’.medische-ID
In dit scherm kun je een of meerdere contacten toevoegen voor noodgevallen en je kunt gelijk een relatie aan de persoon toevoegen.
Daarnaast kan je ook je medische informatie kwijt én of je donor bent of niet.
Wanneer de hulpdiensten nu gegevens nodig hebben kunnen zij die makkelijker vinden.
Bij een vergrendeld scherm zie je links onderin ‘Noodgeval’. Je klikt erop en dan krijg je, links onderin, ‘Medische ID’ te zien. Klik hierop en dan worden de gegevens, welke je hebt ingevoerd, zichtbaar en zo kunnen de hulpdiensten de gegevens zien en weten zij wie ze moeten bellen!
** Dit geldt alleen voor iPhones vanaf Iphone 4S en voorzien van iOS8 en hoger. De app is niet te downloaden in de App Store. Het maakt deel uit van het standaardpakket van iOS 8.

Voor de Android-gebruikers:

Ga naar contacten. Ga naar groepen. Ga naar: ICE contact bij nood. Klik op de button om een contact toe te voegen. Klik op ‘contact noodgevallen’ en selecteer een contactpersoon. Sla je aanpassingen op.
Je zult nu zien dat als je telefoon is vergrendeld, je rechts onderin op noodgeval kunt drukken. In dat menu kun je een noodnummer bellen zoals 112. Maar als je nogmaals links onderin klikt, zie je de ICE-contactpersonen.
*Het kan zijn dat dit niet bij elke Android-telefoon op deze manier werkt. In de App Store zijn diverse apps te vinden die (ongeveer) hetzelfde doen.

 

Heb jij nog een andere goede tip?

Ook interessant