Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Nieuws

Quirine kijkt ‘Wie is de mol’: ‘ik kom een beetje in een tunnelvisie’

wie-is-de-mol-margriet.jpg

Het programma Wie is de mol? is volop aan de gang. Niet alleen het internet barst los met theorieën en aanwijzingen, ook de Margriet-redactie doet fanatiek mee om de mol te ontmaskeren. We hebben onze poules, onze verdenkingen, en meer dan genoeg twijfels. 

Iedere week bespreekt online redacteur Quirine de nieuwste aflevering van Wie is de mol? en probeert ze wijs te worden uit alle bondjes, bedriegerij en ingewikkelde opdrachten.

Wie is de mol aflevering 3: ‘welvarend’

De aflevering is nog maar net begonnen en ik moet al lachen om die aandoenlijke Nathan, die weer klaarstaat met een liefdevol betoog over de laatste afvaller. Waar hij Anita ging missen om de goede gesprekken, waardeerde hij Tina vooral om haar zorgzaamheid. Lief is het wel. Maar dan moeten we toch echt over naar serieuzere dingen, want het is tijd voor de eerste opdracht. Ik zou graag voor je herhalen wat de opdracht was, maar ik begreep er helemaal niets van dus dat lukt helaas niet. Iets met een puzzel, hovercrafts en haltes.

Je wilt toch geld winnen?

Ik hoef me er in ieder geval niet lang zorgen om te maken, want Buddy begrijpt het wel en heeft de puzzel binnen een paar minuten opgelost. Lekker bezig, nu alleen nog even de rest van de kandidaten naar de juiste hovercrafts dirigeren. Dat lukt natuurlijk niet. Ik houd iedereen nauwlettend in de gaten, maar kan niemand betrappen op een échte mollenactie. Misschien Claes, die tegen Leonie beweerde dat zij lijn 2 zonder hen naar de haven moesten laten gaan, terwijl dat wel de juiste was? Of toch Miljuschka, die zei dat ze ‘even geen zin had om na te denken’ deze opdracht? Je wilt toch geld winnen, Mil?

Slettenbondjes en mollenacties

De kandidaten winnen – verrassing – geen geld en gaan op naar huis. Vervolgens is te zien hoe Miljuschka een ‘slettenbondje’ met Rob sluit. Tot nu toe is Miljuschka de enige met bondjes, want ze had er ook al een met Buddy. Misschien is ze gewoon een slimme speler, misschien wil ze de verdenkingen van anderen in de gaten houden. De volgende opdracht begint en ik kan maar even een ding denken: wat is China móói! Nathan vindt dat ook, want waar de andere kandidaten gestresst rondrennen is hij vooral de beelden aan het bewonderen. De grootste mollenactie tijdens deze opdracht komt van Leonie, die steeds bij beelden wil weglopen terwijl dat niet mag. ‘Was ik even vergeten,’ zegt ze later op camera. Natuurlijk, Leonie. Net als dat je in de eerste aflevering vergat dat je geen meerdere foto’s met een telefoon mocht maken? Ik houd je in de gaten.

Servies van de Xenos

Bij de laatste opdracht moeten de kandidaten een porseleinen serviesset (dat volgens Johan op servies uit de Xenos lijkt) in verschillende winkels verzamelen. Wat me wel opvalt is dat Miljuschka de hele tijd overal rondloopt alsof ze alles al weet en begrijpt, en rustig afwacht tot anderen fouten maken. En ze is zo vaak in beeld. Expres, of hebben we hier gewoon met een potentiële winnaar te maken? Echte mollenacties zijn niet te vinden, en de kandidaten winnen zowaar geld! Of ze het willen omruilen voor de waarde van het servies? Neehoor, zegt Nathan, en rukt het geld uit Rik’s handen. Oké, Nathan, is goed. Maar hoeveel was het servies nu écht waard? Het begin van de opdracht lijkt het antwoord te geven. Wanneer de opdrachttitel ‘theepot’ in beeld komt, staat daaronder het bedrag dat de kandidaten hadden kúnnen winnen: €2700. Wist Nathan dit?

Tunnelvisie

De test en executie breekt aan en de kandidaten zitten weer zichtbaar zenuwachtig op hun stoeltjes te draaien. Jaike krijgt een rood scherm te zien en moet naar huis. Zij was voor mij al geen echte verdachte, dus heel verbaasd ben ik niet. Ik merk dat ik een beetje in een tunnelvisie kom met mijn verdenkingen op Miljuschka en Leonie, maar ik probeer het voorlopig nog te spreiden. Is de oh zo behulpzame en altijd enthousiaste Buddy aan het acteren? Probeert de op de achtergrond blijvende Claes aan iedereens oog te ontspringen? Ik heb nog geen antwoorden, maar ik houd jullie op de hoogte.

Beeld | ANP

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Ook interessant