Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Margriet-molloten analyseren Wie is de mol? “Hij antwoordde dat híj de mol is…”

wie-is-de-mol-groep.jpg

Na de bloedstollende executie van aflevering 7, konden de Margriet-molloten niet wachten om zaterdag het vervolg van Wie is de mol? te kijken. En wat was het weer spannend. 

Met de finale in zicht, zou het steeds duidelijker moeten worden wie nou écht de mol is. Maar, niets is minder waar…

Wie is de mol? 8: ‘Met zand strooien’

De kandidaten verzamelden zich op het strand voor de eerste opdracht ‘Vuurproef’. Gescheiden door fakkels, staan Sinan en Sarah aan de ene kant van het vuur en Merel en Niels aan de andere kant. Aan beide kanten moeten de kandidaten dezelfde bedragen tegelijkertijd verbranden. Met het tempo waarop de geldbedragen in de vuurton terechtkwamen, moest ik ergens een beetje aan mijn eigen bankrekening denken. Maar dit terzijde leek de opdracht redelijk goed te gaan. Alleen, waar Niels per se alle bedragen van de andere kant wilde controleren, ging dat er in de praktijk even anders aan toe. Sarah en Merel gooiden eigenlijk alle bedragen direct op het vuur. Tja, dat is wel heel makkelijk voor de mol. Ook zagen we een aantal keer wat bedragen náást de ton vallen… Sinan hebben we echter nog nooit zo fanatiek gezien. Hij stormde het strand over, op zoek naar geldbedragen. Uiteindelijk is de vonk niet echt overgeslagen, want de kandidaten hadden veel te weinig matches verbrand met als uitkomst: nul euro voor de pot.

Sinan in sportkleding

Opdracht 2 ‘In het vizier’ vond plaats op een grote zandvlakte. Op het speelveld stonden olievaten; op sommigen lag geld. €2.000 om precies te zijn. Het leek de kandidaten geen goed idee om Sinan te laten rennen en dat terwijl hij nou nét zijn sportkleding aan had getrokken. Enfin, aan hem de taak om de kandidaten én de kapers in het vizier te houden met behulp van een drone. Maar ook dit was nog niet zo makkelijk, want volgens Niels duurde het ‘meer dan een miljoen jaar’ voordat Sinan een keer de drone kon verplaatsen. Merel en Niels renden als eerste over het veld naar het olievat waar Sinan geld op had zien liggen. Ze besloten zich op te splitsen om zo de kapers af te leiden. Dit leek een goede tactiek, want ze wisten mét het geld terug te keren naar het startpunt. Zo renden de kandidaten een aantal keer het veld over en besloten uiteindelijk maar gewoon langs verschillende vaten te lopen, in plaats van te wachten tot Sinan de drone onder controle had. Niels kwam met het geniale plan om lopend terug te gaan, zodat de kapers zouden denken dat hij geen geld bij zich had. Slim hoor! Uiteindelijk verdienden de kandidaten €1.250 voor de pot. Gedurende de aflevering ging Niels alle kandidaten bij langs om te vragen of zij de mol waren. Zo kwam Merel met de opmerking dat er dit jaar misschien wel twee mollen zijn. En op dezelfde vraag antwoordde Niels aan Sarah, dat híj de mol is…

Alle gekheid op een stokje

Het laatste spel ‘Ten val brengen’ was mega spannend. Eén voor één moesten de kandidaten een pin uit het bord trekken, waardoor uiteindelijk de joker in het bakje zou vallen. Degene die het laatste stokje eruit zou trekken, kreeg de joker. En om het nóg even wat spannender te maken, moesten de kandidaten kiezen tussen twee jokers. De ene was een doodnormale joker en in de ander zat een vrijstelling… Zo gezegd, zo gedaan. Om beurten trok iedereen een pin uit het bord. Je wilde natuurlijk niet de pin eruit trekken, waardoor de volgende persoon de joker kon pakken. Daarom pakte iedereen random stokjes verspreid over het bord. Tot Merel weer aan de beurt was. In een vlaag van verstandsverbijstering pakte ze per ongeluk de verkeerde pin en zo bemachtigde Niels de joker. Ze leek ontzettend aangedaan, maar was dit echt of gespeeld? Niels besloot de joker in het gezelschap van de anderen open te breken om te kijken of hier een vrijstelling in zat. En ja hoor, het groene cirkeltje werd zichtbaar en zo was Niels verzekerd van een plek in de finale.

Sprint naar de eindstreep

En toen volgde één van de laatste executies. Hoewel Sinan deze aflevering eindelijk een sprintje trok, haalde hij nét niet de eindstreep en moest hij het spel vlak voor de finale verlaten. Volgende week zien we de laatste opdrachten en zullen we moeten beslissen wie nou écht de mol is; Sarah, Niels of Merel. Het antwoord op de vraag zullen we helaas pas zaterdag 9 maart krijgen, tijdens de finale van Wie is de mol? 2019. Baal je nu al dat het programma bijna is afgelopen? Dan hebben we goed nieuws! Op zondag 10 maart start namelijk de Belgische versie van Wie is de mol?, op de Belgische zender VIER. En het kan nog wel eens héél spannend gaan worden…

Wie is jouw mol?

Beeld: AVROTROS

Ook interessant