Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Achter de schermen Nieuws

Quirine kijkt Wie is de Mol?: ‘Moeten we Mil of Mol zeggen?’

miljuschka-wie-is-de-mol-margriet.jpg

Wie is de Mol? houdt honderdduizenden fans in z’n greep. Ook de Margriet-redactie doet fanatiek mee om de Mol te ontmaskeren. We hebben poules, verdenkingen en meer dan genoeg twijfels. 

Iedere week bespreekt online redacteur Quirine de nieuwste aflevering van Wie is de Mol? en probeert ze wijzer te worden van alle bondjes, al het bedrog en ingewikkelde opdrachten. Dit keer, aflevering zes: ‘Voor geen meter’.

‘Het is ook jouw geld, hoor’

Ben je klaar voor weer een nietszeggende aflevering vol saaie zoekopdrachten en zonder spannende wendingen, jokers, vrijstellingen of molacties? Nee? Jammer dan, dachten de makers van dit seizoen. Want dat is wat je krijgt. Het enige wat me op dit moment nog door de afleveringen heen sleept, is Nathan. Zagen jullie hem gaan, als een dartelend hertje in de wei, tijdens de eerste opdracht in het rietveld? Maar dartelde hij niet nét iets te hard, zodat hij net die ene meter verder kwam te staan dan had gemoeten? Miljuschka doet deze opdracht overigens he-le-maal niets. Ik heb haar ongeveer twee stappen zien zetten, en verder stond ze alleen maar heel veroordelend naar de rest te kijken. Het is ook (potentieel) jouw geld hoor, Mil. Of moeten we Mol zeggen?

Geheime bespreking

Vervolgens hebben Buddy en Mil een geheime bespreking. Dat ‘bondje’ tussen hen begint steeds vreemder te worden. Mil lijkt zo zeker van haar zaak en Buddy volledig te gebruiken om alle verdenkingen op zich te nemen, terwijl zij met iedereen vrienden maakt. Zijn zij en Buddy echt zo slim bezig, of trapt Buddy hier volledig in haar molstrategie? Of weten ze beide dat een van hen de Mol is, en hebben ze afgesproken om samen het programma te winnen? Verder heb ik niet veel vragen, hoor.

Dansjes en klokkende kalkoenen

De tweede opdracht is weer genieten. Zet de vrolijke Nathan bij een groep enthousiaste Chinezen en de opdracht is meteen al een succes, ongeacht wat ze moeten doen. De kandidaten moeten namelijk van vak naar vak rennen, mét Chinezen achter hen aan. Het geluid dat ze hierbij maken komt in de buurt van vrolijk klokkende kalkoenen (ik moest hiervoor opzoeken wat voor geluid kalkoenen eigenlijk maken. Klokken, dus). Nathan doet er ook een paar leuke dansjes bij. Wel bijzonder dat de enige opdracht waar niet alleen ik, maar ook de kandidaten helemaal niets van begrijpen, er wel eindelijk eens geld wordt verdiend.

Tijd voor een mollenstreek

Hoewel de Mol in deze aflevering redelijk op de achtergrond lijkt te zijn gebleven, is de derde opdracht hét moment om zijn slag te slaan. De kandidaten moeten een voor een in een doolhof enveloppen vinden en hier de namen van onthouden. Een mooi moment voor de Mol om wat enveloppen om te ruilen, lijkt mij. Wellicht een van de eerste kandidaten die naar binnen is gegaan: Rob, Buddy of Leonie? Dat er is gemold, is al snel duidelijk wanneer de kandidaten eindigen met een envelop die geld uit de pot haalt.

Klaar is Claes

De test en executie breekt aan en het valt me op dat heel veel kandidaten op Leonie zitten, terwijl ik haar helemaal niet zo verdenk. Maar aan de andere kant verdenk ik eigenlijk iederéén nog op dit punt, behalve Claes. Dat vermoeden blijkt juist, want hij krijgt zijn rode scherm te zien. Klaar is Claes. In de vooruitblik naar volgende week, is te zien dat dan eindelijk het moment komt waar ik zo naar snak: een opdracht met actie. Ze gaan lasergamen! Ik ben bijna nog enthousiaster dan Buddy hier over is, en ik mag niet eens meespelen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.   

Beeld | Avrotros

Ook interessant