Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wie is de Mol? aflevering 6: veel pech voor Marije en geluk voor René

wie-is-de-mol-aflevering-6.jpg

Afgelopen zaterdag was het tijd voor aflevering 6 van Wie is de Mol?. De groep wordt kleiner, het vertrouwen minder en vooral Marije bleek het buitenbeentje. Dit terwijl René zich ontpopte tot de lieveling van de groep. 

Let op: dit artikel bevat spoilers

Weinig vertrouwen in Wie is de Mol? aflevering 6

De zesde aflevering van Wie is de Mol? begon met een busrit met negen haltes. Telkens mocht er één kandidaat uitstappen die op de achterkant van een bord informatie kon lezen over het verdienen van geld en troeven. Aan de kandidaat de keuze: deel je de informatie, of vertel je een leugen. Tijdens de opdracht had vooral Marije veel pech. Alle kandidaten wisten een joker te bemachtigen, behalve Marije, die bleef met lege handen achter. Als kers op de taart maakten de andere kandidaten haar ook nog eens wijs dat zij allemaal niet één, maar twee jokers hadden gekregen. Marije voelde zich hierdoor behoorlijk achtergesteld. 

René maakt zich geliefd 

René kreeg tijdens de busopdracht een lastig dilemma op haar bord. Zij mocht namelijk twee kandidaten een joker geven. Splinter had al een joker, dus koos René voor Charlotte en Rocky. Ook hier werd Marije dus weer overgeslagen. 

Geen penningmeesterschap

Nadat Marije als enige geen jokers wist te bemachtigen, was ze uit op het penningmeesterschap. Splinter ging over de pot en besloot deze niet aan Marije over te dragen. Opnieuw dikke pech dus. “Nu heb ik deze boot ook gemist. Leuk joh, Wie is de mol?“, liet ze in haar biecht weten. 

Lees ook: Waarom we volgens de wetenschap zo geobsedeerd zijn door ‘Wie is de Mol?’

Marije in de cel

Alsof dit nog niet genoeg tegenslagen waren, bleek ook in de tweede opdracht Marije het buitenbeentje van de groep. De kandidaten moesten hier uit hun cel en vervolgens uit de hele gevangenis ontsnappen. Splinter en Charlotte hielpen elkaar en ook Rocky schoot René te hulp. Alleen Marije moest het klusje in haar eentje klaren. En dat ging moeizaam. Geen een van de kandidaten kwam haar helpen. Daardoor kwamen niet alle kandidaten binnen de tijd de gevangenis uit en kwam er nul euro in de pot. Of dat nou kwam doordat Marije niet goed genoeg haar best deed, of dat iemand anders aan het mollen was door haar, ondanks haar schreeuw om hulp niet te helpen, dat blijft de vraag.  

Iedereen naar aflevering 7

Aflevering 6 van Wie is de Mol? eindige dit keer met een opdracht waarbij de kandidaten een vrijstelling konden verdienen en elkaar uit moesten schakelen. Degene die als laatste overbleef hoefde zijn scherm niet te zien en mocht twee andere deelnemers kiezen die ook hun scherm niet kregen. Ook hier bleek Marije niet heel goed in de groep te liggen en werd al snel uitgeschakeld. Uiteindelijk ging René er met de winst vandoor. Misschien wel omdat ze bij de eerste opdracht vrienden had gemaakt door jokers uit te delen, of doordat andere kandidaten haar als mol zien. 

René koos ervoor dat ook Charlotte en Marije hun scherm niet te zien kregen. En hoewel dat op de valreep toch een gelukje voor Marije betekende, was dat volgens René niet uit liefdadigheid, maar omdat zij haar verdenkt. Splinter en Rocky, die allebei op René zitten, kregen hun scherm wel te zien, en voor beiden was dit groen. Daarmee zijn alle kandidaten door naar aflevering 7. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.     

Bron | Wie is de Mol?
Beeld | AVRO TROS

Ook interessant