Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Heb jij een van déze telefoons? Dan kun je Whatsapp binnenkort niet meer gebruiken

met-deze-oudere-telefoons-kun-je-whatsapp-straks-niet-meer-gebruiken.jpg

Even je kind een fijne dag wensen of een vriendin vragen hoe het met haar gaat; we gebruiken Whatsapp dagelijks, en voor allerlei doeleinden. Maar als je het op een wat oudere telefoon gebruikt, kan het zijn dat je Whatsapp binnenkort niet meer kunt gebruiken.

Het bedrijf meldt namelijk dat het stopt met de ondersteuning voor een aantal iPhones en Android-toestellen vanaf 1 november. Goed om voor die tijd dus even te controleren of dat ook voor jouw smartphone geldt.

Whatsapp op oudere telefoons

iPhones moeten per november draaien op besturingssysteem iOS 10 of nieuwer. De oudste die deze software momenteel heeft, is de iPhone 5. Als je een ouder toestel hebt, bijvoorbeeld een iPhone 4 of iPhone 4s, kun je Whatsapp binnenkort dus niet meer gebruiken.

Twijfel je of jij al iOS 10 gebruikt of niet? Ga dan naar Instellingen op je iPhone, klik op Algemeen, vervolgens bovenaan op Info en dan kun je achter Softwareversie zien welke iOS jij op je smartphone gebruikt.

Android-toestel

Als je een Android-telefoon hebt, werkt het net even anders. Per 1 november moeten deze smartphones de softwareversie 4.1 of nieuwer hebben. Weten welke versie jij hebt? Ga naar Instellingen en scroll naar beneden, klik op ‘Over de telefoon’ en kijk bij Softwareversie of jij de juiste versie hebt.

Meer lezen over je smartphone?
Even rust: zó stel je apparaatvrije tijd in op je smartphone
Deze handige functies op je telefoon kende je misschien nog niet
Met déze SOS-functie slaat je iPhone alarm in een onveilige situatie
Zó veel bacteriën zitten er op je smartphone

Bron | NU.nl
Beeld | Getty Images

Margriet 40 ligt nu in de winkel! Met in dit nummer onder andere: een openhartig interview met Edwin Spee over zijn leven zonder Bibian, de lekkerste traktaties om van door te blijven eten, vrouwen over hun eetgewoontes, dé nieuwe modetrends en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant