Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wát een heerlijkheid: je kunt WhatsApp-gesprekken voortaan definitief dempen

je-kunt-whatsapp-gesprekken-voortaan-definitief-dempen.jpg

Sommige WhatsApp-gesprekken zou je het liefst tot in oneindigheid willen dempen. Zeker bij groepsgesprekken is het vervelend om bij élk berichtje een melding te krijgen. Tot nu toe was het echter alleen mogelijk om gesprekken tijdelijk te dempen, maar daar komt nu verandering in.

WhatsApp geeft gebruikers namelijk de mogelijkheid om gesprekken voortaan definitief te dempen, zo laat het bedrijf op Twitter weten.

Wat is dempen?

Wanneer je een gesprek dempt, dan worden er geen notificaties meer verstuurd als je berichten krijgt van iemand. Vooral in groepsgesprekken is dit érg fijn, omdat je daar soms wel honderd berichten op een avond binnen krijgt. Tot nu toe had je bij het dempen alleen maar de optie om het gesprek acht uur te dempen, een week of een jaar. Maar straks kun je een WhatsApp-gesprek dus tot in oneindigheid dempen. En mocht je het dempen weer zat zijn, dan kun je de functie ook gewoon handmatig weer activeren.

Whatsapp-gesprekken dempen

De nieuwe optie is in een update toegevoegd. Omdat het bij WhatsApp soms even kan duren voordat alle gebruikers toegang hebben tot de vernieuwingen, kan het nog wel even duren voordat je gebruik kunt maken van de nieuwe optie. Maar het is in ieder geval al fijn om te weten dat de mogelijkheid er straks is, toch?

Nog een handige functie

Niet zo heel lang geleden kwam WhatsApp trouwens met nog een handige functie. Tot voorheen was het namelijk zo dat als iemand je aan een groepsgesprek toevoegde, dit gewoon gebeurde. Of je nu zin had om in de buurt-app te zitten of niet, je had daar zelf geen zeggenschap over. Sinds kort is het echter mogelijk om eerst een melding te krijgen voordat je aan een WhatsApp-gesprek wordt toegevoegd. Zo kun je zelf besluiten of je daar zin in hebt of niet. Je moet deze optie alleen wel zelf aanzetten. In dit artikel kun je daar een handige uitleg voor vinden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | NU.nl
Beeld | iStock

Ook interessant