Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Brr: wetenschappers voorspellen de koudste winter in 100 jaar

brr-wetenschappers-voorspellen-de-koudste-winter-in-100-jaar.jpg

Het is na deze heerlijk warme zomer moeilijk te geloven, maar volgens wetenschappers is het toch echt waar. Er staat ons de koudste winter in honderd jaar te wachten.

Wij gaan even een enkeltje naar een tropisch eiland boeken, hoor.

Kloppende voorspellingen

Voor afgelopen zomer zaten de experts met hun voorspelling niet ver van de waarheid af: het werd een extreme zomer met verschillende hittegolven, waar we zelfs op sommige plekken in Nederland boven de veertig graden uitkwamen. De kans is dus groot dat de voorspellingen voor de winter óók uit gaan komen, al willen we dat liever niet. Verschillende wetenschappers denken namelijk dat dit de koudste winter in honderd jaar wordt.

Nieuwe klimaatcyclus

Dit heeft te maken met een nieuwe klimaatcyclus die we ingaan, aldus de Russische wetenschappers. In dit nieuwe klimaat is de zon minder actief, waardoor de temperaturen overal ter wereld sneller dalen. Een vergelijkbaar verschijnsel deed zich voor in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Wetenschappers van NASA bevestigen deze voorspelling, en denken zelfs dat we de komende jaren te maken zullen krijgen met dalende temperaturen door een minder actieve zon.

De tocht der tochten

En we zullen de gevolgen al snel merken: de voorspelling is dat het half oktober al steenkoud gaat worden. Een goed excuus om te gaan winkelen en de nieuwe wintercollectie in te slaan (we moeten het toch een beetje positief bekijken). En nog meer goed nieuws: de kans is ook groot dat de Elfstedentocht deze winter gereden gaat worden. Alle Elfstedentochten, op één na, vonden namelijk ook plaats tijdens zo’n ‘zonnevlekkenminimum’.

Bron | Op-wintersport.nl
Beeld | iStock

Wil je dit jaar het ultieme wintergevoel compleet maken? De leukste items voor kerst scoren, en de nieuwste wintertrends op gebied van mode spotten? Kom dan naar de Margriet Winter Fair en bestel nu je kaarten hier!

Ook interessant