Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Mensen met een wespenfobie opgelet: er is een heuse plaag op komst

mensen-met-een-wespenfobie-opgelet-er-is-een-heuse-plaag-op-komst.jpg

Sommige mensen geven geen kik als ze een wesp zien, maar er zijn genoeg mensen die er helemaal niks van moeten hebben. Behoor jij tot deze laatste groep? Dan hebben wij slecht nieuws voor je: er wordt namelijk een heuse wespenplaag verwacht.

En dat betekent dat we aanzienlijk meer wespen gaan zien dit jaar…

Wespenplaag door zachte winter

Vorig jaar bleef het nog lang zomer, waardoor wespen flink hun best hebben kunnen doen om te paren. Daarnaast hadden we een vrij zachte winter, waardoor veel wespen het hebben overleefd. Alsof dat nog niet genoeg is hebben we ook nog eens een vroege zomer gekregen.

Lees ook: dít is de reden dat wespen ook heel nuttig kunnen zijn

Flinke nesten

En dat is niet zonder gevolgen: eerder deze maand werden er namelijk al nesten ontdekt die groter waren dan een voetbal. Daarnaast werden er in Nederland al vier tot zes keer zoveel wespen gespot dan normaal. Over een wespenplaag gesproken…

Zó blijven ze uit je buurt

Maar wees niet getreurd: er zijn namelijk een aantal dingen die je kunt doen om de overlast van wespen zoveel mogelijk te beperken. Zo kan het al heel erg helpen als je een zogeheten fruittafeltje in je tuin zet, iets waar we je in dit artikel meer over vertellen. Ook kun je in dit artikel nog een paar extra tips vinden waarmee je wespen kunt verjagen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Eigen Huis & Tuin
Beeld | iStock

Margriet 24 ligt in de winkel! Met negen pagina’s aan puzzelplezier, zelfmakers voor in de tuin en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant