Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Bang voor wespen? Dan staat je een zware maand te wachten

wespennest.jpg

De extreem warme zomers van de afgelopen twee jaar brengen voor mensen met een wespenfobie een vervelend gevolg met zich mee: er zijn veel meer wespennesten in Nederland te vinden.

Alleen al in juli zijn zo’n 6000 meldingen gemaakt van een wespennest, en volgens de Bestrijdingsbrigade is dit nog maar het begin. Het gaat namelijk nog veel erger worden, zo voorspelt het bedrijf op het gebied van ongediertebestrijding en preventie.

Meer wespen

De Bestrijdingsbrigade wordt overspoeld met meldingen van wespennesten. “We halen dagelijks zo’n tweehonderd wespennesten weg, terwijl dit er vorig jaar 130 per dag waren”, zo vertelt directeur Martijn Wijbenga. De toename zou te maken hebben met de twee extreem warme en droge zomers op rij en de afgelopen zachte winter. Dit zou een versterkend effect hebben op het aantal nesten en de groei en ontwikkeling daarvan.

Lees ook
Wesp in de buurt? Zó zorg je ervoor dat je niet wordt gestoken

Agressieve wespen

Volgens Wijbenga belooft augustus, de traditionele wespenmaand, een drukke periode te worden. “De aanvragen blijven maar binnenstromen. En dit is slechts het begin. In de komende weken worden de nesten massaal verlaten en ontstaan er grote plagen van agressieve wespen. Dat is pas een probleem.”

Bron| AD
Beeld| iStock

Ook interessant