Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Iets voor jou? Nieuwste werktrend in Amerika: met blote voeten op kantoor

iets-voor-jou-nieuwste-werktrend-in-amerika-met-blote-voeten-op-kantoor.jpg

Wat doe jij om jezelf thuis te voelen op je werk? Heb je je eigen koffiemok, een vaste plek, je eigen bureaustoel die is ingesteld op jouw zithouding? In Amerika zetten ze nog een stapje verder: daar mag je lekker op je blote voeten of pantoffels rondlopen.

De trend is over komen waaien uit Silicon Valley, hét centrum voor technische innovatie. Op kantoor staan niet alleen kapstokken, maar ook schoenenrekjes voor degenen die hun dag op kantoor liever zonder schoenen doorbrengen.

Werktrend uit Amerika

Technische bedrijven in Silicon Valley komen wel vaker met werktrends waar wij alleen met verbazing naar kunnen kijken. Zo krijgen de werknemers daar gratis lunches, is er een informele dresscode, mogen ze gratis gebruikmaken van fitnessruimtes, zijn er hondvriendelijke kantoren en zélfs plekken waar je een dutje kunt doen. Daar kunnen wij nog wat van leren.

Blote voeten

Nu hoeven werknemers in veel kantoren in Amerika dus ook geen schoenen meer te dragen. Ze kunnen de dag doorbrengen op hun sokken, blote voeten of hun favoriete pantoffels. De voornaamste reden voor deze nieuwe regel? Het geeft een huiselijk gevoel. De CEO’s van de bedrijven in Silicon Valley groeiden zelf op in huizen met een geen schoenenregel, en vonden dit zo fijn dat ze regel doorvoeren op kantoor.

Lees ook:
Waarom het beter is als vrouwen de temperatuur op kantoor bepalen
Waarom elk kantoor een huisdier zou moeten hebben

Huiselijk gevoel

Naast het huiselijke gevoel dat je krijgt van rondlopen op je sokken, is het natuurlijk ook heel comfortabel. Op blote voeten lopen is nu eenmaal goed voor je, en zeker een stuk beter dan de hele dag hoge hakken dragen. Of het ook hygiënisch is, dat weten we niet. Volgens de San Francisco Department of Public Health zitten er geen gezondheidsrisico’s verbonden aan het niet dragen van schoenen op kantoor. Maar wel even hopen dat je buurman of -vrouw geen stinkvoeten heeft.

Bron | Business Insider
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant