Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Wel of geen strenge winter dit jaar? Dít zegt Weeronline

wel-of-geen-strenge-winter-dit-jaar-dit-zegt-weeronline.jpg

Krijgen we dit jaar wel of geen strenge winter? Het is een vraag die elk jaar weer wordt gesteld en ook dit jaar is dat niet anders. Wat kunnen we dit jaar verwachten van de winter? Moeten we een extra dikke winterjas inslaan óf kunnen we juist wat langer met een tussenjas rondlopen?

Hoewel het best lastig is om dit nu al te voorspellen, hebben meteorologen toch een poging gedaan.

Strenge winter of niet?

En wat blijkt? De kans op een strenge winter is dit jaar erg klein. Helemaal onverwachts komt dit natuurlijk niet, want we hebben dit jaar al de nodige warmterecords verbroken. De kans dat het weer ineens omslaat, waardoor we een extreem koude winter krijgen, is dan ook erg klein. Volgens Weeronline moeten we de komende wintermaanden rekening houden met ‘normale temperaturen en een normale hoeveelheid neerslag’. Helaas zorgt de windrichting (vaak uit het (noord)westen) ervoor dat we waarschijnlijk veel sombere dagen krijgen met weinig tot geen zon.

December

In december is de kans op koud winterweer nog het grootst. Het weer is dan namelijk het rustigst (met weinig wind), waardoor het tijdens heldere nachten aanzienlijk kan gaan afkoelen. Dit betekent dat het ook erg glad kan worden in december, dus vergeet niet om op tijd winterbanden te regelen!

Nog sneeuw?

We hoeven trouwens niet meteen de winter af te schrijven, want volgens Weeronline kan het tussen de wisselvallige periodes ook flink koud zijn, én kan er zelfs wat sneeuw vallen. De kans op schaatsweer is echter erg klein en extreem koud winterweer zit er ook gewoon dit jaar niet in. Jammer voor alle schaatsliefhebbers, maar voor de koukleumen onder ons is dit toch best een meevaller!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Metronieuws
Beeld | iStock

Ook interessant