Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Goed nieuws voor de fans van Medisch Centrum West!

mcw-groot-jpg.png

Weet je nog: de doortrapte dokter Eric Koning, Marc Klein Essink als knappe internist en de ontelbare romances en intriges tussen de ziekenhuismuren? Heel Nederland zat eind jaren tachtig voor de buis voor Medisch Centrum West. Voor de fans van toen is er goed nieuws.

Wie aan het eind van de jaren tachtig tv keek, kon er niet omheen: Medisch Centrum West. Het programma van de Tros was een van de meest succesvolle ziekenhuisseries ooit op de Nederlandse televisie. De knappe artsen en verpleegsters hielden soms wel 4,5 miljoen mensen aan de buis gekluisterd! De beslommeringen en romances die werden opgenomen in het Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad, waren de volgende dag hét onderwerp van gesprek bij de koffieautomaat. Lekker veel drama, liefde en verdriet. En natuurlijk die heerlijke openingstune (die je vast ook nu nog mee kunt neuriën).

Medisch Centrum West is terug

Krijg jij ook nostalgische gevoelens bij het lezen van bovenstaande alinea? Mooi! Want Medisch Centrum West komt terug. Het eerste seizoen was zelfs al te zien bij de nostalgische televisiezender ONS, maar nu komt daar het tweede seizoen bij. Echt alle bekende gezichten zitten erin. Dus geniet van Marc Klein Essink als de knappe internist Jan van de Wouden, Margreet Blanken als hoofdverpleegkundige Reini Hermans, Rob van Hulst als de valse dokter Eric Koning en Erna Sassen als verpleegster Suzanne Lievegoed.

Je kunt de ziekenhuisserie vanaf 4 oktober om 16.00 uur zien bij ONS, de zender die programma’s van toen nu weer uitzendt. Dertien weken lang volgt er elke woensdag een nieuwe aflevering. En die aflevering wordt herhaald op zondag om 20.00 uur.
(ONS kun je onder andere ontvangen op kanaal 50 in het basispakket van Ziggo en op kanaal 89 in het pluspakket van KPN, maar ook bij andere providers in Nederland is de zender in het pakket opgenomen.)

Weet je nog: dit was de openingstune van Medisch Centrum West!

En jij? Ga je ook kijken? Of had je zelfs het eerste seizoen al gezien?

Lees ook

Haak mee met Dennis (40): gratis patroon voor een geluksklavertje
Heel Holland bakt: de lekkerste roze koekenmaak je zelf
Dit is de vieste plek op het toilet (en het is niet de wc-bril!)

Bekijk ook

Zo krijg je een avocado in tien minuten rijp.

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant