Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Nieuws

Heerlijk nazomeren? Nou, het weer gaat in september alle kanten op

weersvoorspelling-voor-september-warmer-maar-ook-natter-dan-normaal.jpg

Met een heerlijk zomers einde van de maand augustus (en zelfs een tweede hittegolf), is het natuurlijk de grote vraag of we in september ook zo veel geluk gaan hebben. Als we Weeronline moeten geloven, gaat het weer de komende maand alle kanten op.

De weersvoorspelling voor september belooft hogere temperaturen dan normaal. Maar het wordt behoorlijk nat, waardoor er niet echt sprake is van heerlijk nazomeren.

Weersvoorspelling september

Vanaf september neemt de kans op buien en koeler weer geleidelijk toe, wat betekent dat we weer te maken gaan krijgen met typisch Nederlands weer. Vooral in de tweede helft van september is het weer erg wisselvallig: er is kans op buien, maar er zijn ook droge dagen met warmer weer. Met een beetje geluk krijgen we dan ook nog een paar zomerse dagen, al zal de temperatuur over het algemeen niet stijgen boven de ‘zomerse’ 25 graden. Nóg een hittegolf is volgens Weerplaza zo goed als uitgesloten.

Lees ook: een dagje zonnen? Dit moet je weten over je make-up

Regenachtig weer

Echt koud zal het dus nog niet worden, al verloopt de maand wel een stuk natter dan normaal. Vooral mensen in de kustprovincies zullen hier last van hebben. Het zeewater is ongeveer één à twee graden warmer dan normaal, wat aan zee voor  fellere regenbuien kan zorgen.

Op naar de herfst

Gelukkig laat het echte herfstweer nog wel eventjes op zich wachten. Maar, zet je schrap: in oktober kunnen we rekenen op veel regen en wind. Wel blijft het naar verwachting warm voor de tijd van het jaar, doordat de wind vaak uit het zuidwesten komt en de Noordzee warmer dan gebruikelijker is. En dat komt de temperatuur ten goede.

Weet je wie blij zullen zijn met de voorspelde regen? De plantjes! En deze mediterrane fruitboompjes die je met 56 procent korting in de Margriet Shop scoort.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Weeronline, Weerplaza
Beeld | iStock

Ook interessant